nd-siriza

ΝΔ: «Μυρίζει» εκλογές το… κρεσέντο παροχολογίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 07/11/17, 06:45
Του Γιάννη Σαραντάκου

Σενάρια εκλογών, ακόμη και τον προσεχή Μάρτιο εξετάζουν πλέον στελέχη της ΝΔ, παρατηρώντας την τακτική "πόλωσης" που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, αλλά και ορισμένες ρυθμίσεις που ο ίδιος επιχειρεί να προωθήσει, εφόσον φυσικά πάρει το "πράσινο φως " από την τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του xrimaonline.gr, στην Πειραιώς έχουν φτάσει πληροφορίες, που εμφανίζουν την κυβέρνηση να ζητεί από τους θεσμούς την προσωρινή αναστολή του μέτρου αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, κάτι που ήδη έχει συζητηθεί παρασκηνιακά στις Βρυξέλλες. Το μέτρο αυτό θα πρέπει να αναλυθεί σε συνδυασμό:

1. Με τις εξαγγελίες περί μετατροπής του ΕΝΦΙΑ σε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας
2. Με το επίδομα που θα δώσει η κυβέρνηση στο τέλος του έτους
3. Με τις προσλήψεις που έχει ήδη εξαγγείλει σε νοσοκομεία

"Γαλάζια" στελέχη σχολιάζουν στο xrimaonline.gr πως είναι πλέον σαφές ότι η κυβέρνηση ακολουθεί την τακτική της παροχολογίας, προκειμένου να δώσει την εικόνα ότι προσπαθεί να βελτιώσει τα οικονομικά δεδομένα για μία μεγάλη μερίδα πολιτών.

Στην Πειραιώς, η πλειονότητα των στελεχών εκτιμά πως ο Αλέξης Τσίπρας θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, με την προσδοκία του τέλους των μνημονίων και όχι αφότου έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και η χώρα έχει περάσει στο καθεστώς της επιτήρησης της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης.

Τα ίδια πρόσωπα, επίσης, επισημαίνουν ότι εάν οι εκλογές γίνουν νωρίς το '18, τότε ο κ. Τσίπρας ακόμη και να χάσει, θα έχει τη δυνατότητα ανατροπής της κυβέρνησης ΝΔ σε ενάμιση χρόνο με αφορμή (και πάλι) την προεδρική εκλογή.

Το "χαρτί" αυτό δεν θα μπορεί, ωστόσο, να το παίξει, αν ο ίδιος επιλέξει να προσφύγει στις κάλπες είτε στο τέλος της 4ετίας είτε ακόμη και τον Νοέμβριο του 2018, καθώς στην καλύτερη περίπτωση για τον πρωθυπουργό θα έχει μεσολαβήσει μόλις ένας χρόνος μέχρι την διαδικασία ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το σενάριο των πρόωρων εκλογών κέρδισε έδαφος, μετά και από τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης "βλέπει" να εξελίσσεται μία απόπειρα συκοφάντησης κατά του προέδρου της ΝΔ μέσα από φιλικά προς την κυβέρνηση έντυπα, αλλά και μέσω των δηλώσεων τόσο του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης, δεν αποκλείει τίποτε, καθώς θεωρεί ότι η πλασματική εικόνα, που καλλιεργεί ο κ. Τσίπρας για την οικονομία, μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει και ως εκ τούτου είναι πιθανόν ο ίδιος να επιλέξει την... απόδραση, προτού φανούν τα νέα προβλήματα, που η κυβέρνησή του προκάλεσε. Ενδεικτικό της ετοιμότητας που θέλει να έχει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι και η εντολή που έχει δώσει στα στελέχη, που ασχολούνται με τους εκλογικούς συνδυασμούς, να είναι σε εγρήγορση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Αν σου άρεσε κάνε