ΥΠΕΞ ΚΟΤΖΙΑΣ Ν ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Π

Ενόχληση από το ΥΠΕΞ προς τη Γερμανία για τους ελέγχους σε Έλληνες ταξιδιώτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 17/11/17, 15:06
Η αυστηροποίηση των ελέγχων για τους ταξιδιώτες από τη χώρα μας στα γερμανικά αεροδρόμια προκάλεσε επίσημη αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας.

Ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας έχει προκαλέσει η αυστηροποίηση των ελέγχων σε Έλληνες ταξιδιώτες μέσα στις προηγούμενες μέρες, με τον ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να προχωρεί στην έκδοση ανακοίνωση προς το Βερολίνοαντιδρώντας στην επαναφορά αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια εκτός των διαδικασιών Σέγκεν.

Αυτό δηλαδή που συμβαίνει από τις 12 Νοεμβρίου και μέχρι σήμερα, είναι ότι τα αεροπλάνα προσγειώνονται σε ειδικούς χώρους στο αεροδρόμιο. Στη συνέχεια, οι επιβάτες υποβάλλονται σε εξονυχιστικούς ελέγχους πριν πάρουν το πράσινο φως για να περάσουν στους χώρους παραλαβής των αποσκευών.
Το Βερολίνο επικαλείται ότι υπάρχει αυξημένη προσέλευση ατόμων χωρίς θεώρηση Σέγκεν, ατόμων που έχουν τα χαρακτηριστικά προσφύγων ή μεταναστών. Η απόφαση αυτή όμως ελήφθη και ενώ οι διαπραγματεύσεις στη Γερμανία είναι σε εξέλιξη για τον σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροδεξιό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) να είναι ενισχυμένο.


Αν σου άρεσε κάνε