tsipras-mitsotakis-vouli-anomia

Τσίπρας: Να αναβληθεί η συζήτηση Καμμένου-ΝΔ: «Ιδού η Ρόδος…»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 22/11/17, 15:27
Αν και η συζήτηση της ερώτησης της ΝΔ προς τον Πάνο Καμμένο για την περιβόητη συμφωνία πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία οδεύει προς αναβολή για τις 27 Νοεμβρίου, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, εντούτοις κυβέρνηση και Αξιαμωτική Αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους προς το παρόν μέσω… καυστικών ανακοινώσεων, μέχρι το επόμενο μπρα-ντε-φερ στη Βουλή.


Το πολιτικό «θερμόμετρο» εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη και μετά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του κοινωνικού μερίσματος, με το κόμμα της Πειραιώς να σφίγγει περαιτέρω τον κλοιό γύρω από τον κυβερνητικό εταίρο, επιδιώκοντας να βάλει στο «κάδρο» ευθυνών για την υπόθεση του μεσάζοντα και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καθώς θα κάνει ταξίδι-αστραπή στη Γαλλία, ζητεί την αναβολή της αυριανής συζήτησης…

Η ΝΔ καταγγέλλει εδώ και μέρες πως την ώρα που ο κ. Καμμένος είναι στο «καναβάτσο», ο κ. Τσίπρας «δραπετεύει», αφήνοντας τον υπουργό «αβοήθητο» ενώπιον της Βουλής σε μία κρίσιμη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας την «πεπατημένη», προσφεύγει σε επικοινωνιακούς ελιγμούς, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της συζήτησης και απαντώντας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση πως δεν θα ανεχτεί «ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις» από την πλευρά της ΝΔ και μερίδα του Τύπου. Γι' αυτό και θα είναι παρών.

Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση θα ληφθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Μαξίμου, «παρά το γεγονός ότι ουδέποτε πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου».

Μάλιστα, νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με έκτακτη δήλωσή του ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, ο ίδιος τόνισε: «Η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων.

Διατείνονται ότι δήθεν ο Πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες.

ΝΔ: Σε πανικό Τσίπρας -Καμμένος

Από την πλευρά της η ΝΔ, απαντώντας, επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και πως δεν δέχεται την αναβολή της αυριανής συζήτησης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει:

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.

Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

«Ιδού η Ρόδος…»

Ολόκληρη η επιστολή Τσίπρα σε Βούτση

“Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως ίσως θα γνωρίζετε αύριο και μεθαύριο θα βρίσκομαι εκτός Ελλάδας για προγραμματισμένες εδώ και καιρό υποχρεώσεις μου. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στο Παρίσι καθώς θα παρευρεθώ σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο με τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος με τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες».

Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Επίσης, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου θα βρίσκομαι στις Βρυξέλλες για να παρευρεθώ στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση».

Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου.

Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδιακασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη.

Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.

Αν σου άρεσε κάνε