pyrkagia-kalamos-varvavas-kommata

Βολές απ' όλα τα κόμματα για τις πυρκαγιές σε Αττική - Ζάκυνθο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 14/08/17, 12:00
Πολεμική κριτική για τις ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση και καθώς οι φωτιές σε Βαρνάβα και Ζάκυνθο συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο.

Την επίθεση όλων των κομμάτων για τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τις μεγάλες πυρκαγιές που βρίσκονται εν εξελίξει στην ανατολική Αττική και στη Ζάκυνθο δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες η Νέα Δημοκρατία χαρακτήρισε «αποσταθεροποιητικό παράγοντα» τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα και το υπουργείο απάντησε λέγοντας: «Καλό θα είναι η αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή "πολιτική"».

Σήμερα, από το ΠΑΣΟΚ, στοχοποιούν τον υπουργό, αναφέροντας πως «ο τραγικός κ. Τόσκας αγωνίζεται ως νέος Κλουζώ, να ανακαλύψει συνωμότες και συμμορίες. Η περιφερειάρχης κ. Δούρου αναζητείται. Η ενημέρωση γίνεται μόνο από τα κανάλια, μια και οι υπεύθυνοι σιωπούν.

Και ακόμη χειρότερα ο κ. Τσίπρας δίνει εντολές κινητοποίησης με πολύωρη καθυστέρηση μέσω tweet (!), με μοναδικό στόχο να απαλλαγεί από τις ευθύνες.

Ανικανότητα μαζί με ανευθυνότητα και ολιγωρία, που οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κρατικού μηχανισμού και αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες» σημειώνει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά.

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα το ΚΚΕ και το Ποτάμι. Ο Περισσός ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά η μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική και οι πυρκαγιές στις άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η ύπαρξη πιθανού σχεδίου εμπρησμών πάνω και στην εμπορευματοποίηση της γης, όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία «ακολουθώντας την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συντηρεί και ενισχύει την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της δασοπροστασίας και πυρόσβεσης».

«Κατά συνέπεια», κατέληξε ΚΚΕ, «ο καβγάς ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στη Ν.Δ. πάνω στα καμένα, δε μπορεί να κρύψει την ενοχή τους για την "εμπρηστική" τους πολιτική.

Σε έλλειψη οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού απέδωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης την αδυναμία αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

«H φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων, γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό», ανέφερε σε σχετικό του tweet.

Σε δεύτερη ανάρτησή του στο twitter σημείωσε πως «το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης & επιχειρησιακού σχεδιασμού».

«Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με "υπουργό" τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της», σχολίασε το Ποτάμι.

Το κόμμα υπενθύμισε ότι από τις  22 Μαΐου ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε απευθύνει ερώτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε. «Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες».

Αν σου άρεσε κάνε