tasos-petropoulos-agrotes-kegkeroglou-vouli

Πετρόπουλος: «Όλοι πεθαίνουμε. Θα παίξουμε και με την μοίρα;»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 11/01/18, 13:48

Ένταση κατά το διάλογο του υφυπουργού Εργασίας με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου στη Βουλή.

Σε έντονο ύφος κινήθηκε ο διάλογος που είχε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με τον Βασίλη Κεγκέρογλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης της ερώτησης που κατέθεσε προς τον υφυπουργό Εργασίας ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με ρυθμίσεις των οφειλών των αγροτών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως μεταδίδει το capital.gr, στην επιμονή του κ. Κεγκέρογλου ότι δεν δίνεται η δυνατότητα σε όσους είναι κοντά στην σύνταξη και χρωστούν μεγαλύτερα ποσά να μπουν σε ρύθμιση, να πάρουν σύνταξη και από αυτή να παρακρατείτε η ρύθμιση ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Την έχω απαντήσει και αυτή την ερώτησή σας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση, εξηγώντας ότι η σύνταξη του αγρότη, στο ύψος που είχε διαμορφωθεί, θα αυξάνεται στο μέλλον -και έχω πει πώς-, δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί πριν περάσουν δεκαπέντε χρόνια. Όταν στα εξήντα επτά παίρνει σύνταξη ο αγρότης και θέλει να αποπληρώσει σε δεκαπέντε χρόνια την οφειλή του, μιλάμε οπωσδήποτε…

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Όποιος δεν παίρνει σύνταξη, θα πεθάνει οπωσδήποτε, αλλά να μην τον πεθάνουμε κιόλας με το ζόρι.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Συνεχίζετε να με διακόπτετε για να μην ακούνε οι άνθρωποι τις απαντήσεις.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Μα, είναι πράγματα αυτά που ακούω, ότι θα πεθάνει και δεν θα προλάβει να πληρώσει;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Όλοι πεθαίνουμε. Δεν κατάλαβα; Θα παίξουμε και με τη μοίρα;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είναι δυνατόν να λέτε ότι θα πεθάνει και δεν θα προλάβει να πληρώσει; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, κύριε Πετρόπουλε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Κύριε Κεγκέρογλου, εσείς είστε πολύ ευαίσθητος, περισσότερο από εμένα και έχετε ξεφύγει και από αυτή τη μοίρα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Το ίδιο είστε, αλλά σας έχουν βάλει νόρμες.

Αν σου άρεσε κάνε