Ρ. ΔΟΥΡΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δούρου: Σταματήστε τα δελτία τύπου και τα τιτιβίσματα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 14/08/17, 21:32
Η κατάσταση παραμένει δύσκολη αλλά γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να προστατευθούν ζωές και περιουσίες σημείωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε και στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει αναφορικά με τις πυρκαγιές σημείωσε: «απευθύνω έκκληση σε όλους, σταματήστε τα δελτία τύπου, τα τιτιβισματα και τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους πυροσβέστες, τους πολίτες, τους εθελοντές που παλεύουν με τις φλόγες. Όταν επιχειρούμε σιωπούμε. Δελτία τύπου από ξαπλώστρες σε νησιά και τιτιβίσματα από κλιματιζόμενα γραφεία να μην γράφονται. Έστω και για πρώτη φορά ας σταθούν κάποιοι στο ύψος των περιστάσεων».

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Η περιφέρεια στηρίζει τη μάχη που δίνουν εδώ και 24ωρα οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και οι πολίτες. Από την πρώτη στιγμή με δική μας εισήγηση ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με αυτή την κίνηση οι συμπολίτες μας που έχουν πληγεί μπορούν να βρουν στέγαση στις δύσκολες στιγμές που περνούν. Από την πρώτη στιγμή στείλαμε στα μέτωπα όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις και πλέον στα μέτωπα επιχειρούν 26 υδροφόρες».

Αναφερόμενη στην κατάσταση των ενεργών μετώπων η Περιφερειάρχης Αττικής είπε: «η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ευτυχώς πολλοί άξιοι άνθρωποι δίνουν τη μάχη χωρίς διάλειμμα. Η εικόνα που έχω για όλα τα μέτωπα είναι πως κανείς δεν έχει φύγει από τη θέση του. Σε συνεργασία και με εξαιρετικό συντονισμό προσπαθούμε να σταματήσουμε την καταστροφή και να μην θρηνήσουμε θύματα. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και οργισμένος αλλά γνωρίζει πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό. Ο κόσμος βοηθά όσους βρίσκονται στο πεδίο της δράσης και όχι σε όσους βρίσκονται στα τηλεοπτικά παράθυρα».

Αν σου άρεσε κάνε