novartis9

«Μπουρλότο» στο πολιτικό σκηνικό με τους μάρτυρες-«κουκούλα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 08/02/18, 14:33
Της Βούλας Μαλαίνου

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η εγχώρια πολιτική σκηνή κινείται σε... ρυθμούς σκανδαλολογίας, με την υπόθεση της Novartis να έχει «επισκιάσει» την επίσκεψη των κκ. Μοσκοβισί και Κοστέλο στην Αθήνα, ενώ το φλέγον ζήτημα της «επόμενης μέρας» μετά τη λήξη του προγράμματος είναι «ανοιχτό» και το τοπίο γύρω από την «έξοδο» από τα μνημόνια, όπως διαμηνύουν στο Μέγαρο Μαξίμου, «θολό».

Στην Ηρώδου Αττικού εξακολουθούν να κρατούν υψηλούς τόνους όσον αφορά την υπόθεση της Novartis, κινούμενοι στην επικοινωνιακή «γραμμή» του «μεγαλύτερου ακόμα και από τη Siemens σκανδάλου». Στο πλαίσιο αυτό και ενώ και η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχεδιάζει την αντεπίθεση, στο Μαξίμου συσκέπτονται ξανά και ξανά. Ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ αύριο αναμένεται και η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, έτσι ώστε να «κλειδώσουν» τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης με «μπούσουλα«» τη σκανδαλολογία.

Πηγές από την Ηρώδου Αττικού επισημαίνουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, όπως έχει έως τώρα διαμορφωθεί, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, σήμερα αναμένονται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Τα σενάρια συγκλίνουν στην απόφαση περί Προανακριτικής Επιτροπής, ενώ πληροφορίες του xrimaonline.gr λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την άλλη πλευρά, δέχεται εισηγήσεις, ώστε το κόμμα του να ζητήσει πρώτο την Προανακριτική.

Σε κάθε περίπτωση, γίνεται πλέον ολοφάνερη η τακτική της άγριας πόλωσης που επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι «10» φερόμενοι, ως εμπλεκόμενοι εξακολουθούν να καταγγέλλουν κυβερνητικό bullying και κατασυκοφάντηση.

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει χτυπήσει «κόκκινο» από χθες, όταν ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως είναι ενήμερος για το ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης, επικαλούμενος την ιδιότητά του ως... γιατρός. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει ένας «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να ζητεί να «βγουν τώρα οι κουκούλες».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης σε δήλωσή του χθες άσκησε δριμεία επίθεση κατά του κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια. Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για τους προστατευόμενους μάρτυρες, επισημαίνοντας πως σε μια Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να φοράει κουκούλα απέναντι σε εκπροσώπους του Ελληνικού λαού.

Στέλνοντας μηνύματα σε κάθε κατεύθυνση, είπε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί να συκοφαντείται μια ολόκληρη παράταξη, αλλά και να σύρεται στη λάσπη ο δημόσιος βίος της χώρας από τρεις κουκουλοφόρους χωρίς ονοματεπώνυμο, ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους του απάντησε το Μαξίμου, λέγοντας ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους μάρτυρες, τους δικαστικούς, τη Δικαιοσύνη, κλείνοντας την οξεία επίθεσή του, αναφέροντας πως: «Αν κάποιοι επιμένουν να συμπεριφέρονται ως κλέφτες που φωνάζουν για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να κάνουν τη θέση τους ακόμα πιο βαριά από τις βαλίτσες της Novartis».

Αν σου άρεσε κάνε