spiraki-nd-saoydiki-arabia-kammenos-opla

Σπυράκη: Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 17/02/18, 14:55
Για επιχείρηση «λάσπης» και «σπίλωσης των πολιτικών της αντιπάλων» κατηγορεί την κυβέρνηση η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στην υπόθεση της Novartis.

«Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων της προαναγγέλλοντας διώξεις που φαίνεται πως μέχρι στιγμής στηρίζονται σε κατηγορίες προστατευόμενων μαρτύρων αμφίβολης αξιοπιστίας» αναφέρει σε συνέντευξή της στην Real News, επισημαίνοντας πως «υπάρχει μια βιασύνη να εξαχθούν συμπεράσματα από την πλευρά της κυβέρνησης και μια βραδύτητα στη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή αμελλητί από τους εμπλεκόμενους δικαστικούς».

Η εκπρόσωπος της Ν.Δ. σημειώνει πως οι μάρτυρες κατέθεταν σε δόσεις και οι καταθέσεις τους είχαν διαρρεύσει πριν καν δοθούν, ενώ αναφέρεται και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως «αν η κυβέρνηση θέλει να πάει σε εκλογές μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα, η παραίτησή της είναι πάντα ευπρόσδεκτη».

«Από “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο καταλήξαμε σε προκαταρκτική επιτροπή που θα διερευνήσει την αρμοδιότητα ή όχι της Βουλής για συγκεκριμένα αδικήματα. Εν ολίγοις από εκεί που οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κράδαιναν, τη “ρομφαία της κάθαρσης”, κατά σύμπτωση πάντα την επομένη του συλλαλητηρίου, τώρα η πλειοψηφία θέτει στη Βουλή νομικά ερωτήματα σαν να απευθύνεται σε όμιλο προβληματισμού. Το αίτημα για τη σύσταση της προκαταρκτικής ούτε αδικήματα περιγράφει, ούτε πρόταση για την άσκηση δίωξης περιλαμβάνει» αναφέρει η κ. Σπυράκη, προσθέτοντας πως «το μόνο που φροντίζει να κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία με αυτή την κίνηση είναι να… ξεπλύνει τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή με το αιτιολογικό ότι διαπραγματεύονταν με την τρόικα και δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων».

Η κ. Σπυράκη διαμηνύει πως «ό,τι και να πράξει η κυβέρνηση η υπόθεση του κ. Κουρουμπλή δεν κλείνει για τη Ν.Δ.». «Το Δημόσιο ζημιώθηκε από την καθυστέρηση και ας ισχυρίζεται η πλειοψηφία ότι ο υπουργός είναι δικαιολογημένος» δηλώνει.

«Όσο για τη Ν.Δ. μάς έδωσαν την ευκαιρία να δείξουμε στους σεναριογράφους ότι η παράταξη βαδίζει ενωμένη και δεν έχει τίποτε να φοβηθεί» συνεχίζει η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε εξ αρχής ότι «όλα πρέπει να έρθουν στο φως».

Αναφερόμενη στην εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας που έχει ζητήσει η Ν.Δ., η κ. Σπυράκη διευκρινίζει πως «αναβάλαμε την κατάθεση του αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των βλημάτων λόγω της εθνικά ευαίσθητης κατάστασης που δημιουργήθηκε στα Ίμια. Σημειώνει ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει πως οι πράξεις και οι παραλήψεις του κ. Καμμένου παραγράφονται. Με ή χωρίς Novartis ο κ. Καμμένος θα δώσει εξηγήσεις για αυτή την υπόθεση γιατί και το κύρος της πατρίδας επλήγη και το Δημόσιο ζημιώθηκε».

Για τα ελληνοτουρκικά η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Αιγαίο τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός όφειλε να πει ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό του αυτό που δήλωσε δημόσια ο κ. Μητσοτάκης, πως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως τα Ίμια ήταν και θα είναι ελληνικά.

Αναφορικά με τα Σκόπια η Μαρία Σπυράκη κατηγορεί την κυβέρνηση πως «σύρθηκε» στη θέση της Ν.Δ. για απάλειψη του αλυτρωτισμού. «Μόνο που φαίνεται πως είναι αργά. Ενώ η διαπραγμάτευση εξελίσσεται σε επίπεδο υπουργών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ αποσαφήνισε πως κατά τη γνώμη του “δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος”».

«Τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση;» διερωτάται και ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν θα δεχθεί «λύση σε δόσεις χωρίς εκ των προτέρων εξάλειψη των αλυτρωτικών αναφορών στο Σύνταγμα και με απάλειψη κάθε υπόνοιας αναγνώρισης “μακεδονικού έθνους”». Τονίζει τέλος ότι η ευθύνη για την εξέλιξη στο Σκοπιανό βαρύνει απολύτως τον κ. Τσίπρα.

Αν σου άρεσε κάνε