ΒΟΥΛΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΡΑ Β' ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Ο Παρασκευόπουλος αμύνεται τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 19/02/18, 10:09
Τίποτα δε δείχνει πως υπάρχει σκευωρία, είπε αναφορικά με την υπόθεση της πολυεθνικής φαρμακευτικής ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ασπίδα» στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση χειρίζεται την υπόθεση Novartis σήκωσε ο Νίκος Παρασκευόπουλος, που δήλωσε στο ΑΜΠΕ πως «τίποτα δεν δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκευωρία, έχουμε όμως να κάνουμε με την εφαρμογή του Συντάγματος και με τις νομοθεσίες»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε ότι «πάρα πολλοί κατηγορούμενοι, οποιωνδήποτε υποθέσεων, όταν δικάζονται μιλούν για σκευωρία. Δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Αλλά εν πάση περιπτώσει εδώ δεν έχουμε κατηγορούμενους ακόμα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος απέρριψε και τις ενστάσεις ότι δεν παραδόθηκε αμελλητί ο φάκελος από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή, με το ερώτημα, ποιος είναι σε θέση να γνωρίζει, η Εισαγγελία πόσο καιρό είχε και είδε ένα όνομα ή δεν είδε.

Υπογράμμισε την «πολύ στενή», όπως την χαρακτήρισε, διατύπωση του Συντάγματος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων κατά την άσκηση των καθηκόντων των πολιτικών προσώπων.

Αν σου άρεσε κάνε