pikrammenos-vouli-novartis

Πικραμμένος για Novartis: Ψεύδη και συκοφαντίες εις βάρος μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 21/02/18, 14:21
Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός τόνισε πως «κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης», αναφορικά με τα όσα ακούγονται για εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis.

Σε ιδιαίτερο φορτισμένο ύφος τοποθετήθηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, αρνούμενος κάθε συμμετοχή του στο σκάνδαλο Novartis.

Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός (από το Μάιο του 2012 έως τον Ιούνιο του ίδιου έτους) ανέφερε ότι «βρίσκομαι ενώπιόν σας για να απαντήσω σε μια κατηγορία ότι δήθεν έλαβα χρήματα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Οι κατηγορίες είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης».

Ο κ. Πικραμμένος πρόσθεσε πως «περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Γιατί δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά». Συνέχισε λέγοντας ότι «επί πρωθυπουργίας μου δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία».

Κατά την ομιλία του, όπου διεκόπη δύο φορές με παρατεταμένο χειροκρότημα βουλευτών της ΝΔ που βρίσκονταν στην αίθουσα, ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ κρίσιμα ζητήματα και έκτακτα, «κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε κίνδυνο μπλακ άουτ της χώρας» είπε χαρακτηριστικά.

«Το βασικό καθήκον της κυβέρνησης ήταν να οδηγηθεί η χώρα σε ομαλές εκλογές. Έγιναν τότε ομαλές εκλογές και δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε αιτίαση» ανέφερε.

Αμφισβήτησε τον μάρτυρα λέγοντας ότι «καταθέτει, 'κατά τους ισχυρισμούς του τότε αντιπροέδρου της εταιρείας', ότι έλαβα δώρο. Έτσι γενικά και αόριστα».

Υπογράμμισε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

Περιγράφοντας την κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η τότε υπηρεσιακή κυβέρνησης ανέφερε ότι «όταν ανέλαβε καθήκοντα αντιμετώπισε, απεργία φαρμακοποιών, έλλειψη φαρμάκων και αναλωσίμων στα δημόσια νοσοκομεία, έλλειψη φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και νοσοκομεία με αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία πασχόντων, την αξίωση για νέα τιμολόγηση φαρμάκων από το Υπ. Υγείας».

Τόνισε με έμφαση ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε οποιαδήποτε νέα τιμολόγηση παρά τις πιέσεις του ΣτΕ και το εξώδικο του κ. Φρουζή. «Δεν μπορούσαμε να το κάνουμε, έπρεπε να κινηθούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας» είπε.

Επικαλέστηκε δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ημερομηνία 4/6/12 σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αλέξης Τσίπρας είχε ευχαριστήσει τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας μετά από συνάντηση που είχαν και είχε δηλώσει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό για τη δυνατότητα που είχαμε να ενημερωθούμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας. Ζήτησα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει το θέμα της έλλειψης φαρμάκων».

«Αυτό ακριβώς κάναμε, ποτέ δεν δώσαμε χρήματα σε φαρμακευτική ή άλλη εταιρεία. Τα δώσαμε σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον νόμο και του ψηφισθέντος προϋπολογισμού από τη Βουλή των Ελλήνων» είπε ο κ. Πικραμμένος.

«Όσα καταθέτει ο μάρτυς έχουν προφανή στόχο να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δεν μπορώ να κατανοήσω. Η περιπέτεια μπορεί να με πίκρανε δεν με έκανε όμως να χάσω την ελπίδα και το κουράγιο μου. Με έκανε να νιώσω πολύ περήφανος γιατί κανείς φίλος μου δεν διανοήθηκε ποτέ σε καμία στιγμή ότι μπορεί αυτή η κατηγορία να είναι αληθινή» ανέφερε κλείνοντας.

Αν σου άρεσε κάνε