lagos-2

Ύβρεις κι απειλές και πάλι από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 22/03/18, 18:22
Χυδαίες εκφράσεις δια στόματος και πάλι βουλευτή της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης με αντικείμενο το σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταφορών.

Το «άγριο» επεισόδιο προκλήθηκε από τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ξεστόμισε τη φράση «σταμάτα ρε προδότη, τί μιλάς;», επιτιθέμενος σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όλα συνέβησαν, όταν ο βουλευτής της Χ.Α. μιλούσε για την πρόσφατη επιστολή της Παμμακεδονικής, λέγοντας χαρακτηριστικά, αναφερόμενος σε κυβερνητικά στελέχη πως «αν ο Θεός μας αξιώσει, θα οδηγηθούν στη φυλακή». Εκείνη τη στιγμή υπήρξε παρέμβαση από βουλευτή που βρισκόταν στα έδρανα, με τον Γιάννη Λαγό να εκρήγνυται και να εξαπολύει πρωτοφανείς «βολές». «Σταμάτα ρε, σταμάτα ρε προδότη, σταμάτα ρε, προδότες, πουλημένοι», είπε κι επιτέθηκε φραστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Ξυδάκη.

«Προδότες, πουλημένοι, σταμάτα ρε, σταμάτα ρε προδότη, σταμάτα ρε προδότη, φύγε από δω ρε», συνέχισε ο βουλευτής της Χ.Α.

«Σταμάτα ρε προδότη, προδότες, πουλημένοι, τα παιδιά», επέμεινε, ουρλιάζοντας ο Γιάννης Λαγός.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο οι δύο βουλευτές παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, ενώ το μικρόφωνο δεν καταγράφει τις ομιλίες τους.Παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, Σπύρος Λουκούδης, καλώντας τη φρουρά και εν συνεχεία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από την αίθουσα, εξαπολύοντας απειλές.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση, αν συνεχιστεί η συζήτηση θα έχουμε χειρότερη εξέλιξη, καθίστε ηρεμήστε πέντε λεπτά και θα δούμε τι θα γίνει», είπε ο κ. Λυκούδης.

Στο μεταξύ, με την επανέναρξη της συνεδρίασης, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε πως «υπάρχει στρατηγική έντασης από το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν πρέπει απλά να περιθωριοποιηθεί ή αποκλειστεί αλλά να καταγγελθεί αυτή η στρατηγική με όλους τους τόνους και τη δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του δημοκρατικού τόξου χωρίς συμψηφισμούς και τακτικισμούς που ξέρουμε που οδηγούν βλέποντας τι γίνεται στην Ευρώπη. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο κοινοβούλιο θα πρέπει οι αναφορές του βουλευτή Λαγού να έρθουν στην επιτροπή Δεοντολογίας. Όμως πρέπει επίσης να απομονωθούν με κάθε τρόπο οι στρατηγικές έντασης και μισαλλοδοξίας που στοχεύουν στο να δυναμιτίσουν και να ανατροφοδοτήσουν την ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις της γειτονικής χώρας τους «γκρίζους λύκους».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ένα άλλο περιστατικό, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί εντός του Κοινοβουλίου, όταν σύζυγος στελέχους της Χ.Α. εξύβρισε τον βουλευτή Ζεϊμπέκ. «Ζήτησε συγνώμη η κυρία», είπε ο κ. Βούτσης. «Είναι σύσσωμη η αντίδραση συνόλου των κομμάτων της Βουλής απέναντι στην επιθετικότητα της Χ.Α., άπαντες καταδίκασαν απερίφραστα αυτό το επεισόδιο», ανέφερε ο κ. Λυκούδης.

Αν σου άρεσε κάνε