lesvos-poreia-2

Προκλητική «ρητορική» ΣΥΡΙΖΑ για τον αναβρασμό στη Λέσβο: «Φασιστοειδή στοιχεία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 06:43 Δημιουργία 04/05/18, 18:25
Σε μία ιδιαίτερα προκλητική «ρητορική» επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ την επομένη του μεγάλου αναβρασμού στη Λέσβο, όπου όλοι οι κάτοικοι του νησιού βγήκαν τους δρόμους, διαδηλώνοντας για τις πολιτικές της Αριστεράς, η οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την... απραξία των κυβερνώντων ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, σημειώνοντας πως η κατάσταση είναι «υπό έλεγχο».

«Μπαρούτι» μύρισε στη Βουλή την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης κοινοβουλευτικής Επιτροπής με θέμα νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου, όταν βουλευτής της Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «φασιστοειδή στοιχεία» τους πολίτες, που υποδέχτηκαν με πορείες και «λουκέτα» στα μαγαζιά τους τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πετώντας «τυράκι», προσπάθησε να «καλύψει» αφενός την αδυναμία της κυβέρνησής του να διαχειριστεί την πρωτοφανή προσφυγική κρίση, ενώ το Αιγαίο «βουλιάζει» από «στρατιές» μεταναστών, κι αφετέρου την αύξηση του ΦΠΑ.

Θέτοντας ζήτημα «έννομης τάξης», ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης , είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ εναντίον της κινητοποίησης των πολιτών, αν αυτή είναι εποικοδομητική. Εδώ πέρα, θα πρέπει να διαλέξουμε όλοι μας όχθη: Αν ήμασταν με την όχθη της δημοκρατίας, της έννομης τάξης, ή αν είμαστε με αυτούς με τη μικρή μειοψηφία φασιστοειδών, τα οποία κάποιοι δυστυχώς τα χαϊδεύουν προκειμένου να κάνουν μικροπολιτική».
Άμεση κι ισχυρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τον κ. Βαρβιτσιώτη να σημειώνει χαρακτηριστικά: «το νησί της Λέσβου χθες υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό με πολύ ενθουσιασμό, άλλα ενθουσιασμό αντίδρασης. Αντίδραση απέναντι σε μια πολιτική, η οποία έχει ασκηθεί στην νησιωτική Ελλάδα, έχει ασκηθεί στο βόρειο Αιγαίο και έχει μετατρέψει το βόρειο Αιγαίο σε έναν χώρο στον οποίο δεν δίνονται πραγματικά κίνητρα για ανάπτυξη, στερούνται τα οικονομικά κίνητρα που είχαν στο παρελθόν. Δεν μας προκαλεί έκπληξη, το γεγονός το ότι υπάρχουν πλέον πολλές, πάρα πολλές, φωνές αντίδρασης. Είναι κάτι που περιμέναμε και είναι κάτι που προειδοποιούσαμε. Προειδοποιούσαμε ότι θα συμβεί, εφόσον παρατείνεται ένα καθεστώς το οποίο δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία μα καμία σοβαρή διάθεση για βελτίωση της κατάστασης».

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθεοδόρου επεσήμανε: «χθες είδαμε έναν Πρωθυπουργό να επισκέπτεται προστατευόμενο περιβάλλον αρχικά τη Λήμνο, να σκηνοθετεί αυθόρμητες συναντήσεις με κατοίκους, οι οποίες, όπως καταλαβαίνετε, ήταν απολύτως σκηνοθετημένες, ώστε να μη φανεί η αντίδραση των υπολοίπων. Στη Λέσβο μετά, εκεί βρέθηκε σε απολύτως αποκλεισμένο περιβάλλον. Ο Πάπας Φραγκίσκος ήρθε στον ίδιο χώρο, τέτοια κινητοποίηση δεν υπήρξε, όπως λένε οι νησιώτες. Υπήρξαν διαμαρτυρίες, ήταν 4000 άνθρωποι, στελέχη μας συμμετείχαν- και δεν ήταν οι ακροδεξιοί όπως έλεγε ο κ.Πάλλης».

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε πως «καθόλου τυχαία δεν ήταν η μεγάλη αντίδραση με απεργίες, κλειστά μαγαζιά και μαζικές διαδηλώσεις στα νησιά κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μυτιλήνη».

 

Λαμβάνοντας το λόγο, ο κ. Βορίδης είπε: «Αυτοί οι οποίοι γεννούν τα ακροδεξιά τέρατα είναι αυτοί που περιφρονούν τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Είναι οι πολιτικές ελίτ, οι οποίες κάθονται στα έδρανά τους και δεν επιθυμούν να ακούσουν κανέναν και όταν τίθενται ζητήματα από τους πολίτες τους καθυβρίζουν και τους λένε ακροδεξιούς. Οι πολίτες έχουν πραγματικά προβλήματα, άρα λοιπόν η υποχρέωση αυτών που θέλουν να διεκδικούν πολιτικές ηγεμονίες είναι να επιλύουν αυτά τα προβλήματα. Aποτυγχάνει η Κυβέρνηση και δεν αποτυγχάνει γιατί δεν μπορεί. Αποτυγχάνει, γιατί - και αυτό φαίνεται και από τις τοποθετήσεις, την εσωτερική τοποθέτηση που έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - στην πραγματικότητα, εκείνο που θέλει η ψυχή του είναι μία πολιτική ελεύθερης εγκατάστασης όλων, όπου θέλουν».


Αν σου άρεσε κάνε