Αλλαγές... κορυφής στα πλάνα Μητσοτάκη με το βλέμμα στις κάλπες

Αλλαγές... κορυφής στα πλάνα Μητσοτάκη με το βλέμμα στις κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:47 Δημιουργία 14/05/18, 06:40
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Το τελευταίο βήμα για την αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού έκανε χθες η ΝΔ, με την ανάδειξη των νέων προέδρων των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xrimaonline.gr, στις εσωκομματικές κάλπες προσήλθαν περισσότερα από 160.000 μέλη, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση στην ηγεσία της ΝΔ, με δεδομένη την εικόνα των κομμάτων και του πολιτικού συστήματος, γενικότερα, στη σημερινή συγκυρία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο Περιστέρι, δήλωσε έτοιμος για εκλογές, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία το συντομότερο δυνατό.

«Γίνεται πράξη η εντολή, που πήρα πριν από 2,5 χρόνια, να ανοίξω τις πόρτες της ΝΔ. Είμαι ευτυχής, γιατί ο αριθμός είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά και για μεγάλα κόμματα της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το νέο οργανόγραμμα του κόμματος και παράλληλα κάποιες σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο προσώπων. Ο κ. Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και δεν αποκλείεται οι αλλαγές αυτές να αφορούν το συμβούλιο των τομεαρχών και συντονιστών του κοινοβουλευτικού έργου ή ακόμη και υψηλότερες θέσεις στην κομματική ιεραρχία.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κατάργησης υψηλών - κομματικά - θέσεων, έτσι ώστε να γίνει πιο εύρυθμη η λειτουργία της ηγετικής ομάδας.

Μετά τις αλλαγές, η γραμματεία προγράμματος και πολιτικού σχεδιασμού θα ανακοινώσει ένα ευρύ πλάνο περιοδειών στην επικράτεια, όχι μόνον του προέδρου της ΝΔ, αλλά και του συνόλου των κορυφαίων στελεχών, καθώς κανείς στην Πειραιώς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία. Στόχος των επισκέψεων αυτών είναι η προβολή του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ και παράλληλα η αποδόμηση του κυβερνητικού αφηγήματος περί «καθαρής εξόδου» κι επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, που ήδη έχουν ψηφιστεί.

Τελευταίος σταθμός αυτής της πορείας, που στην πραγματικότητα αποτελεί την προετοιμασία της ΝΔ για τις εκλογές, θα είναι το συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γνωστοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο, εφόσον φυσικά δεν υπάρξουν έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Στο συνέδριο αυτό ο κ. Μητσοτάκης θα κηρύξει την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος, θα ζητήσει από όλους να στρατευτούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εκλογικής επικράτησης και θα τονίσει την ανάγκη όλοι να συμφωνήσουν πάνω στο ήδη εγκεκριμένο από τα κομματικά όργανα κυβερνητικό πρόγραμμα.

Δίπλα του θα βρεθούν τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ και ειδικότερα οι πρώην πρωθυπουργοί, κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.

Αν σου άρεσε κάνε