Public Issue: Εκλογές τώρα (!) θέλει η πλειονότητα των Ελλήνων

Public Issue: Εκλογές τώρα (!) θέλει η πλειονότητα των Ελλήνων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:43 Δημιουργία 15/05/18, 13:06

Βουλευτικές εκλογές εδώ και τώρα θέλει η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Τρίτη η Public Issue.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, σε ερώτηση για το εάν «σήμερα στην Ελλάδα χρειάζεται για γίνουν βουλευτικές εκλογές», το 56% των ερωτηθέντων απαντά πως «μάλλον χρειάζεται», το 39% αναφέρει πως «μάλλον δεν χρειάζεται» και το 5% δηλώνει «χωρίς γνώμη».

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, ποιο κόμμα θα κέρδιζε, εάν είχαμε αύριο εκλογές» το 74% απαντά η ΝΔ, το 18% ο ΣΥΡΙΖΑ και το 8% επιλέγει το «κανένα, άλλο, δεν γνωρίζω, δεν απαντώ».

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές κρίσεις (45%) και ακολουθούν η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά (41%), ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (38%), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης (36%), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης (28%), ο Αλέξης Τσίπρας (25%), πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμένος (19%) και στην τελευταία θέση ο υπόδικος χρυσαυγίτης Μιχαλολιάκος (11%).

Αν σου άρεσε κάνε