Καμία καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, τόνισε ο Κουτσούμπας

Καμία καθαρή έξοδος από το μνημόνιο, τόνισε ο Κουτσούμπας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:15 Δημιουργία 16/05/18, 11:09

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης για το αφήγημα της «καθαρή εξόδου» από το μνημόνιο εξαπέλυσε εκ νέου ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς -όπως υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας η κυβέρνηση με νέα παραμύθια και νέες υποσχέσεις από τον Αύγουστο θα προσπαθήσει να ξανακερδίσει ψηφοφόρους που έχασε λόγω της σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «καθαρή έξοδος από το μνημόνιο δεν θα υπάρξει». Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι και να ανακτήσει ο κόσμος αυτά που έχασε τα τελευταία χρόνια, όπως επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Σημείωσε δε ότι «ο κόσμος έχει ακούσει πολλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και είναι πολύ νωπές οι υποσχέσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης».

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων και τα σενάρια περί επαναδιαπραγμάτευσης, ο γ.γ. του ΚΚΕ ήταν κατηγορηματικός: «Αποτελεί εμπαιγμό του λαού η επαναδιαπραγμάτευση της μείωσης των συντάξεων, πρόκειται για μέτρα ψηφισμένα και δεν πρέπει να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό και τους συνταξιούχους… Τους ξέρει καλά ο λαός» επισήμανε.

Αν σου άρεσε κάνε