Η Βουλή «τράβηξε το αυτί» του Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις

Η Βουλή «τράβηξε το αυτί» του Κατσίκη για τις ομοφοβικές δηλώσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:48 Δημιουργία 16/05/18, 15:43

Για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, με όσα ανέφερε κατά την πρόσφατη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή, έκανε λόγο κατά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του βουλευτή συνίσταται σε προσβλητικό σχολιασμό σε βάρος συγκεκριμένης ομάδας πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με το 2ο άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας, οι βουλευτές δεσμεύονται να συμβάλλουν στην αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Η Επιτροπή έκρινε τη συμπεριφορά του κ. Κατσίκη προσβλητική και δεν προχώρησε σε αποφάσεις (επίπληξη ή επιβολή ποινής).

Την παραπομπή του βουλευτή των ΑΝΕΛ είχαν ζητήσει 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση και ως εκ τούτου με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδρασή τους μετά τη σημερινή εξέλιξη.

Ο ίδιος ο κ. Κατσίκης ανέφερε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι διετύπωσε μία προσωπική άποψή του και δεν είχε σκοπό να προσβάλλει κανέναν. Όπως είπε μέλος της Επιτροπής, τον τελευταίο λόγο θα έχει ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος θα λάβει γνώση των πρακτικών της σημερινής συζήτησης και της κρίσης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Αν σου άρεσε κάνε