Η...  «παράσταση» της κυβέρνησης για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών

Η... «παράσταση» της κυβέρνησης για το σπάσιμο των εκλογικών περιφερειών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:20 Δημιουργία 17/05/18, 09:12

Με έντονες αντιθέσεις από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης γίνεται το μεσημέρι της Πέμπτης (στις 13:00) η παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την κατάτμηση των εκλογικών περιφερειών (βλέπε Β' Αθηνών και περιφέρεια Αττικής).

Στη συνάντηση είναι πιθανό να παραστεί ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, επιδιώκοντας να συμπεριληφθεί στις αλλαγές και η πρόταση του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη για δικαίωμα επιστολικής ψήφου στους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παραστεί για να παρουσιάσει τη δική του πρόταση. Αντιθέτως το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων αρνήθηκαν την πρόσκληση, ενώ δεν προσκλήθηκε η Χρυσή Αυγή.

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο σπάσιμο της Β΄ Αθηνών, αλλά και της περιφέρειας Αττικής, δηλώνει ο Πάνος Σκουρλέτης, λίγο πριν τη σημερινή συνεδρίαση.

«Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στο σπάσιμο της Β΄ Αθηνών και της περιφέρειας Αττικής» τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι με αυτόν τον τρόπο «θα αναβαθμιστούν οι σχέσεις πολίτη- βουλευτή, θα σπάσουν οι βαρωνίες, θα περιοριστούν οι πιθανότητες για διαπλοκή και μαύρο πολιτικό χρήμα».

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει στη Βουλή τέλη Μαΐου- αρχές Ιουνίου και όπως όλα δείχνουν το σπάσιμο των δυο περιφερειών θα εφαρμοστεί από τις μεθεπόμενες εκλογές, καθώς απαιτείται πλειοψηφία δυο τρίτων προκειμένου να εφαρμοστεί από τις προσεχείς κάλπες.

Αν σου άρεσε κάνε