Οι δικαστές σφάζουν με το «γάντι» τον Σακελλαρίου

Οι δικαστές σφάζουν με το «γάντι» τον Σακελλαρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 17/05/18, 14:24

Με το «γάντι» σφάζει η Ένωση των δικαστών του ανωτάτου δικαστηρίου τον Νίκο Σακελλαρίου για την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του ΣτΕ, καταγγέλλοντας «ωμή παρέμβαση» της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας επισημαίνει ότι «καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του».

Την ίδια ώρα, αφήνοντας σαφείς «αιχμές» κατά του κ. Σακελλαρίου για την τελευταία ενέργειά του, η Ένωση τονίζει ότι οι δικαστές «δεν παραιτούνται και δεν φυγομαχούν».

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον Πρόεδρό του.

Οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο. Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Αν σου άρεσε κάνε