Σκοπιανό: Στο... «τραπέζι» Τσίπρα-Ζάεφ τα ονόματα, προκρίθηκε ένα

Σκοπιανό: Στο... «τραπέζι» Τσίπρα-Ζάεφ τα ονόματα, προκρίθηκε ένα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:23 Δημιουργία 17/05/18, 14:45

Στο... τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό βρίσκεται λύση, η οποία προβλέπει όνομα, που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.

Τάδε έφη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μετά το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα στη Σόφια, δηλώνοντας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον ερχόμενο Ιούνιο.

«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει λύση στη διαμάχη με την Ελλάδα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο», σημείωσε ο Ζάεφ, για να προσθέσει πως «συζητήσαμε με τον Έλληνα πρωθυπουργό μια λύση για το όνομα που θα μπορούσε να είναι αποδεκτή και από τις δυο πλευρές».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η μεριά των Σκοπίων κατέθεσε ορισμένες εκδοχές για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος, εκ των οποίων προκρίθηκε μία, γύρω από την οποία θα υπάρξουν τώρα διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Ζάεφ είχε συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, λίγη ώρα με από το ραντεβού της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται πως η συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ κράτησε περίπου μία ώρα και ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση περί χρήσης του ονόματος έναντι όλων και συνταγματικές αλλαγές.

Εντός ολίγου αναμένονται δηλώσεις του κ. Τσίπρα στον Τύπο.

Αν σου άρεσε κάνε