Με δημοσκοπικό «αέρα» ο Μητσοτάκης στη «μάχη» για πρόωρες εκλογές

Με δημοσκοπικό «αέρα» ο Μητσοτάκης στη «μάχη» για πρόωρες εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:44 Δημιουργία 18/05/18, 07:33
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Με όπλο τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι παγιώνεται το προβάδισμά της σε όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, η ΝΔ προχωρεί στην τελική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας επιτακτικά την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα ευρήματα των τελευταίων μετρήσεων (καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αξιοπιστία, ταχύτητα προώθησης μεταρρυθμίσεων) αποτελεί το «ισχυρό χαρτί» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε αυτός θα αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της επικοινωνιακής - πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Στόχος του δεν είναι άλλος από την αυτοδυναμία, την οποία πλησιάζει αρκετά πλέον η ΝΔ, σύμφωνα και με την έρευνα της Public Issue. Στις υπόλοιπες μετρήσεις, το προβάδισμα της Πειραιώς κινείται στα επίπεδα του διψήφιου ποσοστού, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει και το ποσοστό των πολιτών, που πιστεύει ότι οι εκλογές θα γίνουν φέτος. Σύμφωνα με την Pulse, το ποσοστό αυτό φτάνει στο 34%. Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη έρευνα το 54% των πολιτών θέλει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis (για την επιστροφή του θέματος στη Δικαιοσύνη ) θα ζητήσει εκ νέου την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αναφερόμενος διεξοδικά στα εξής τρία ζητήματα:

  1. Θα κάνει λόγο για «θεσμική ανωμαλία» με τις απόπειρες κυβερνητικών παραγόντων να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη, όπως άλλωστε κατήγγειλε και ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ
  2. Θα απορρίψει κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με την κυβέρνηση ως προς το ζήτημα του Σκοπιανού, καταγγέλλοντάς την για άσκηση μυστικής διπλωματίας.
  3. Θα «αποδόμησει» το αφήγημα της κυβέρνησης περί «καθαρής εξόδου», επικαλούμενος τις δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων για την ανάγκη ύπαρξης πιστοληπτικής γραμμής, κάτι που - προφανώς - θα συνοδεύεται από όρους και προϋποθέσεις.
Αν σου άρεσε κάνε