Προς «σαλαμοποίηση» το Σκοπιανό, τόνισε ο Χατζηδάκης

Προς «σαλαμοποίηση» το Σκοπιανό, τόνισε ο Χατζηδάκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:26 Δημιουργία 18/05/18, 09:18

Τα πυρά του κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Κωστής Χατζηδάκης, με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς της Αθήνας στο Σκοπιανό, κατά τη διάρκεια παρέμβασης του στην τηλεόραση της ΕΡΤ αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζηδάκη τόνισε πως «είναι δεδομένη τη θέση μας ότι χρειάζεται ενιαία και οριστική λύση, με μια συμφωνία που να περιλαμβάνει μία ονομασία erga omnes και να αντιμετωπίζει τα ζητήματα της αναθεώρησης του συντάγματος, της γλώσσας στο σύνολό της».

«Φαίνεται, ότι μια τέτοια λύση δεν είναι μπροστά μας, αλλά μια λύση που πηγαίνει σε σαλαμοποίηση του θέματος και παραπέμπει θέματα όπως το σύνταγμα στο μέλλον και άλλα ζητήματα δεν τα αντιμετωπίζει καθόλου. Αν αυτό συμβαίνει, δεν μας ικανοποιεί» σημείωσε προσθέτοντας πως «αν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι πρέπει να ενημερώσει την Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη, είμαστε ανοικτοί για κάθε ενημέρωση».

Ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι το πρόβλημα δεν είναι στη ΝΔ, αλλά στην κυβέρνηση που μιλάει «με δύο γλώσσες». «Δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Τσίπρας θα φέρει την όποια λύση στη Βουλή όχι γιατί δεν θα βρει τις ψήφους - πιστεύω ότι θα τις βρει- αλλά δεν ξέρω πως θα μπορέσει να χειριστεί τον κόσμο των συλλαλητηρίων», είπε, ενώ εκτίμησε ότι τα συλλαλητήρια προκλήθηκαν από την ευαισθησία που υπάρχει για το θέμα και από τις ταπεινώσεις που αισθάνεται ότι έχει υποστεί ο Έλληνας πολίτης λόγω των μνημονίων και της κρίσης. «Δεν ήταν μόνο ψηφοφόροι της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαπαιδαγωγηθεί διαφορετικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «αντί να πάμε μπρος πήγαμε πίσω» και ότι «η οικονομία σέρνεται και δεν έχει προοπτική». Όπως εξήγησε, «ανάπτυξη δεν μπορεί να προκύψει με δυσπιστία στην επιχειρηματικότητα, 34 νέους φόρους. Χρειάζεται ένα άλλο μείγμα πολιτικής, χρειάζεται στροφή στη σοβαρότητα, χαμηλότεροι φόροι, χαμηλότερες δαπάνες στροφή στην επιχειρηματικότητα».

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ θα εφαρμόσει τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου, απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία θα μεταβάλλει τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για τα εισοδήματα άνω των 5.600 ευρώ από 20% σε 9% και από αυτό θα ωφεληθούν και οι συνταξιούχοι.

Για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις είπε ότι η ΝΔ θα εφαρμόσει το ολλανδικό μοντέλο διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή κράτους εργοδοτών και εργαζομένων και θα καταργήσει τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους.

Ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε τη διαφωνία του κόμματός του με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «επειδή δεν μπορεί να ελέγξει την αυτοδιοίκηση προσπαθεί να την μπαχαλοποιήσει».

Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση από το 2016 είχε καταθέσει τροπολογία στον εκλογικό νόμο που προέβλεπε να ψηφίζουν στα προξενεία οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ερωτηθείς για το θέμα της κατάτμησης των εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθήνας και των υπολοίπων Αττικής είπε: «Να καθίσουμε κάτω και να δούμε. Εμείς θέλουμε διπλά και τριπλά. Να φέρουμε μαζί τις ρυθμίσεις αυτές και εδώ είμαστε να τις ψηφίσουμε».

Αν σου άρεσε κάνε