Μαξίμου: «Κενή περιεχομένου» η συζήτηση για το όνομα...

Μαξίμου: «Κενή περιεχομένου» η συζήτηση για το όνομα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:41 Δημιουργία 18/05/18, 18:32

Προσπερνώντας τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ των Σκοπίων, που «δείχνουν» την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν», ως την επικρατέστερη λύση, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με μία σύντομη ανακοίνωση επιμένει στη «γραμμή» της μη επίτευξης συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, όχι ακόμη τουλάχιστον, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «κενή περιεχομένου» τη σχετική συζήτηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στα media.

Στην ίδια ανακοίνωση, γίνεται αναφορά στην ασαφή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα από τη Σόφια «και πρόοδος και απόσταση» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση Ζάεφ, ενώ επισημαίνονται ξανά οι... «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας, τη στιγμή που όλο το ζήτημα δείχνει να έχει απλά... «κλειδώσει».

Πιο αναλυτικά, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση:

«Σε σχέση με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μετά τις συναντήσεις με τον ομόλογό του από την ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως "έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμα απόσταση να διανυθεί".

Ως εκ τούτου, η συζήτηση για οποιοδήποτε όνομα είναι κενή περιεχομένου, εάν δεν έχουν πρώτα εκπληρωθεί οι δύο βασικές προϋποθέσεις, τις οποίες η κυβέρνηση έχει θέσει, ακολουθώντας την εθνική γραμμή, από την αρχή της διαπραγμάτευσης για το ονοματολογικό.

Δηλαδή ότι:

  1. Το erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία.
  1. Η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ - ΝΑΤΟ)».
Αν σου άρεσε κάνε