Σαλμάς για Novartis: Υπάρχει σκάνδαλο αλλά δεν αφορά σε πολιτικά πρόσωπα

Σαλμάς για Novartis: Υπάρχει σκάνδαλο αλλά δεν αφορά σε πολιτικά πρόσωπα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 19:17 Δημιουργία 18/05/18, 19:14

Για την ύπαρξη δέκα καλπών διαμαρτυρήθηκε ο πρώην υπουργός Μάριος Σαλμάς και αναρωτήθηκε εάν μπορεί κάποιος βουλευτής να πει «όχι» για τον Σαλμά λόγω αναρμοδιότητας και «ναι» για τον Λυκουρέντζο, ότι δηλαδή έχει αρμοδιότητα η Βουλή.

«Υπάρχει πιθανότητα να πει κάποιος «ναι» στη δίωξη ενός από τους δέκα, όταν η επιτροπή δεν έχει διερευνήσει την υπόθεση; Πρέπει να είναι τρελός» είπε, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια.

Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι «μια πληροφορία που με αφορούσε η οποία εισφέρθηκε από έναν προστατευόμενο μάρτυρα , την παρέπεμψαν 159 βουλευτές να εξεταστεί, σε αναρμόδια επιτροπή».

«Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και αφορά μεσαία στελέχη της διοίκησης, γιατρούς, φαρμακοποιούς και όχι πολιτικά πρόσωπα» υπογράμμισε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε ότι «αν οι κάλπες στήνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων είναι πολύς ντόρος για το τίποτα, γιατί σε ό,τι με αφορά είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και όχι μέρος του προβλήματος».

Ο Μάριος Σαλμάς κατέληξε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές: «Υπάρχει κάποιος εδώ που έχει πέσει στην αντίληψή του παράληψη ή πράξη μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας που ζημίωσε το Δημόσιο, που ωφέλησε τη Novartis, που είχε ύποπτη σχέση με τη Novartis ή οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική εταιρεία;».

Αν σου άρεσε κάνε