Novartis: Στη Δικαιοσύνη χωρίς καμία δίωξη η υπόθεση

Novartis: Στη Δικαιοσύνη χωρίς καμία δίωξη η υπόθεση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 10:46 Δημιουργία 19/05/18, 10:41

Τη μη άσκηση ποινικής δίωξης και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που εξέτασε η προανακριτική επιτροπή, αποφάσισε με απόλυτη πλειοψηφία η Βουλή, έπειτα από μυστική ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, της Χρυσής Αυγής και τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές.

Τα υπόλοιπα κόμματα επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη διαδικασία κορυφώνοντας την αντίδραση τους στις επιλογές της κυβέρνησης και για τη σημερινή διαδικασία που αφορούσε την έγκριση ή όχι του πορίσματος, αλλά και για ό,τι προηγήθηκε της έκδοσης αυτού του πορίσματος.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της διαδικασίας, οι βουλευτές αποφάσισαν να αποσταλεί το πόρισμα της επιτροπής στη Δικαιοσύνη και να μην ασκηθεί καμία δίωξη, λόγω αναρμοδιότητας.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 1 για τον πρώην υπουργό Δημήτρη Αβραμόπουλο, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια.
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 4 βουλευτές, «ΟΧΙ» 168 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 3 βουλευτές, «ΟΧΙ» 168, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 2 για τον πρώην υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια.
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 167 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 166, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 3 για τον πρώην υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια, (έγκυρα 171 και 1 άκυρο).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 164 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 163, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 4 για τον πρώην υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 171 και 1 άκυρο).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 4 βουλευτές, «ΟΧΙ» 166 βουλευτές και ένα «ΠΑΡΩΝ», ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 165, ένα «ΠΑΡΩΝ» και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 5 για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 170 και 2 άκυρα).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 165 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 164, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 6 για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο , βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 170 και 2 άκυρα).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 6 βουλευτές, «ΟΧΙ» 163 βουλευτές και ένα «ΠΑΡΩΝ», ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 6 βουλευτές, «ΟΧΙ» 162, ενώ βρέθηκαν ένα «ΠΑΡΩΝ» και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 7 για τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια.
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 165 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 164, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 8 για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 168, άκυρα 4).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 163 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 162, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 9 για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 171 και άκυρο 1).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 5 βουλευτές, «ΟΧΙ» 166 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 4 βουλευτές, «ΟΧΙ» 166.

Στην κάλπη υπ’ αριθμόν 10 για τον πρώην υπουργό Γιάννη Στουρνάρα, βρέθηκαν 172 ψηφοδέλτια (έγκυρα 171 και άκυρο 1).
Για τα αδικήματα της δωροληψίας και της παθητικής δωροδοκίας ψήφισαν: «ΝΑΙ» 7 βουλευτές, «ΟΧΙ» 164 βουλευτές, ενώ για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ψήφισαν: «ΝΑΙ» 6 βουλευτές, «ΟΧΙ» 165 και βρέθηκε και ένα άκυρο.

Αν σου άρεσε κάνε