Σκοπιανό: Άλλο στίγμα δίνει το Μαξίμου κι άλλο η κυβέρνηση Ζάεφ

Σκοπιανό: Άλλο στίγμα δίνει το Μαξίμου κι άλλο η κυβέρνηση Ζάεφ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:45 Δημιουργία 20/05/18, 17:29

Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθεί να διαμηνύει ότι δεν υπάρχει συμφωνία με την ΠΓΔΜ ως προς το ζήτημα της ονομασίας, σκοπιανά ΜΜΕ κινούνται στη «γραμμή» της λύσης περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ΜΙΑ, επικαλούμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης Ζάεφ, η ονομασία αυτή περιλαμβάνει χρονικό προσδιορισμό και αποτελεί μια ρεαλιστική λύση συμβιβασμού, που μπορεί να ικανοποιήσει και τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, η σκοπιανή κυβέρνηση ελπίζει η πρότασή της να τύχει ευρύτερης αποδοχής από την ελληνική πλευρά, καθώς με την εν λόγω επιλογή του ονόματος «Μακεδονία του Ίλιντεν» γίνεται διαχωρισμός με την περιοχή της Μακεδονίας στην Ελλάδα. Διαχωρισμός από κάθε άποψη, υπογραμμίζεται.

«Η εξέγερση του Ίλιντεν συμβολίζει τους κοινούς αγώνες όλων των εθνικοτήτων της χώρας μας για δικαιώματα και ελευθερία, χωρίς να εγείρει εδαφικές διεκδικήσεις από καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο.

Στη συνέχεια, σημειώνεται πως «τόσο ο λαός όσο και η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν διεκδικούν εδάφη της Ελλάδας, αλλά και επιβεβαιώνουν τον απαράβατο χαρακτήρα των ελληνικών συνόρων και τον σεβασμό τους για τον ελληνικό πολιτισμό».

«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να δοθεί λύση στη διένεξη που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών εδώ και 25 χρόνια. Είμαστε πολύ κοντά σε λύση, και η φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο κράτη και στους δύο λαούς είναι μεγαλύτερη από ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης.

Αν σου άρεσε κάνε