Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:06 Δημιουργία 21/05/18, 00:36
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε περίοδο σφοδρής αντιπαράθεσης, που θυμίζει εν πολλοίς προεκλογική περίοδο, εισέρχεται το πολιτικό σκηνικό, με τη ΝΔ να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για μία σειρά θεμάτων πέραν της οικονομίας, που αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή την αιχμή της αντιπολιτευτικής της δράσης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πλέον, αποτελεί το ζήτημα των Σκοπίων, στο οποίο η ΝΔ όχι μόνο δεν συναινεί, αλλά αντιθέτως κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συζητά πιθανό όνομα για τη γειτονική χώρα, που εντείνει τις αλυτρωτικές της διαθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες από την Κέρκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί το "Μακεδονία του Ίλιντεν" και εξήγησε οτι "η εξέγερση του Ίλιντεν είναι ταυτισμένη με τον μακεδονικό αλυτρωτισμό, ταυτίστηκε με την αλυτρωτική εξέγερση με σύνθημα "η Μακεδονία στους Μακεδόνες με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη".

"Ο Αλέξης Τσίπρας όποτε διαπραγματεύεται νύχτα και μόνος του κινδυνεύουν τα εθνικά συμφέροντα", συμπλήρωσε με έντονα ειρωνική διάθεση. Κατά συνέπεια, η όποια συζήτηση σχετικά με το θέμα έχει ήδη τελειώσει πριν καν ξεκινήσει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, στο δεύτερο "μέτωπο", αυτό της οικονομίας, οι διεθνείς οίκοι σε συνδυασμό με τους παράγοντες της ΕΚΤ και του Δ.Ν.Τ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις της ΝΔ ότι το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν "καθαρής εξόδου" από τα μνημόνια έχει ήδη καταρρεύσει.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίσε χθες ότι έχουν ήδη ψηφιστεί πρόσθετα μέτρα για το 2019 και το 2020. "Η περικοπή των συντάξεων έρχεται με υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου, όπως έρχεται επίσης και η μείωση του αφορολόγητου".

Σε ο,τι αφορά το δικό του προγράμμα, επανέλαβε ότι θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις και ότι θα εξορθολογίσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Έκανε δε ειδική αναφορά στα Ιόνια νησιά, προσβλέποντας ότι η ΝΔ θα κερδίσει όλες τις μονοεδρικές περιφέρειες. "Είμαστε στην τελική ευθεία. Εκλογές θα γίνουν. Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θα εξαντλήσει την 4ετια. Το φθινόπωρο, το πολύ έως τις ευρωεκλογές, εκλογές θα γίνουν. Δε ζήτω κομματική συμπόρευση, ζήτω εθνική συστράτευση", σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αν σου άρεσε κάνε