«Μισή» παραδοχή Κουβέλη για περικοπές στις συντάξεις

«Μισή» παραδοχή Κουβέλη για περικοπές στις συντάξεις

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:04 Δημιουργία 21/05/18, 10:04

Σε παραδοχή των περικοπών που θα έρθουν στις συντάξεις προχώρησε το πρωί της Δευτέρας ο Φώτης Κουβέλης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στο ρ/σ Alpha.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το εάν τελικά θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις από την αρχή του 2019, ο κ. Κουβέλης απάντησε πως «έχουμε μπροστά το μεγάλο στάδιο που λέγεται ανάπτυξη. Προτεραιότητα η δίκαιη ανάπτυξη. Θα 'ναι μικρό το ποσοστό των μειώσεων σε κάποιες συντάξεις».

Θέλοντας να τονίζει πως το μνημόνιο τελειώνει τον ερχόμενο Αύγουστο, ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι «η επιτήρηση όπως τη γνωρίσαμε δεν θα υπάρχει. Ίσως γίνονται κάποιες παρατηρήσεις και συστάσεις. Αυτές οι μορφές επιτήρησης δεν συνιστούν την επιτήρηση που γνώρισε η Ελλάδα τους μνημονιακούς χρόνους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Κουβέλης σημείωσε πως «οι εκλογές θα γίνουν μετά από ένα ολόκληρο έτος. Πολλά μπορούν να διευθετηθούν έως τότε. Πρέπει να διαμορφωθούν οι δύο πόλοι, κυρίως του προοδευτικού χώρου».

Στέλνοντας ακόμα ένα μήνυμα για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος είπε ότι «οι πολίτες πρέπει να συγκροτήσουν τη λογική του προοδευτικού χώρου διότι καθορίζουν τις επιλογές και στο επίπεδο του πολιτικού συστήματος. Τα κόμματα που κινούνται στον προοδευτικό και τον κεντρώο χώρο πρέπει να αποφασίσουν αν θα αποκοπούν ή από τη μία ή την άλλη μορφή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής» πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης.

Αναφορικά με το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας, ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ τόνισε πως «κινήσεις μας συγκλίνουν να πιεστεί η Τουρκία να αφήσει ελεύθερους τους δύο στρατιωτικούς. Αναμφισβήτητα τους χρησιμοποιεί ο Ερντογάν εν όψει εκλογών». Ακόμα, κατηγορώντας τους θεσμούς της Δικαιοσύνης της Άγκυρας, ο κ. Κουβέλης σημείωσε «πως οι δύο Έλληνες κρατούνται παράνομα τα δύο στρατιωτικά στελέχη μας. Ακόμη δεν έχει ασκηθεί δίωξη. Η Δικαιοσύνη της Τουρκίας είναι χειραγωγούμενη».

Αν σου άρεσε κάνε