«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για την «πατρότητα» της βίας

«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό για την «πατρότητα» της βίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:41 Δημιουργία 22/05/18, 07:33
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Τη ΝΔ ή μάλλον ένα «σκοτεινό, ακραίο τμήμα της», «είδε» πίσω από την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και με την κατηγορία, που εξαπέλυσε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας τόνισε ότι πίσω από την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη βρίσκεται ένα «συμπαγές, σκοτεινό και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με έκφραση στα κορυφαία όργανά της».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την άμεση και σκληρή απάντηση της ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της απάντησε ότι «η ηθική και πολιτική νομιμοποίηση της βίας στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή Τσίπρα».

Η αντιπαράθεση αυτή, που ξέσπασε πριν από την πρωτοφανή επίθεση της ομάδας «Ρουβίκωνα» στο ΣτΕ αργά χθες το απόγευμα, είναι σαφές ότι θα έχει έντονη συνέχεια τις επόμενες ημέρες.

Τα θέματα της ασφαλείας θα αναδειχθούν εκ νέου από τη ΝΔ και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη , ενώ είναι βέβαιο ότι ο ίδιος δεν θα αφήσει αναπάντητη την πρόκληση Τσίπρα. Το «ραντεβού» των δυο αρχηγών είναι αύριο, Τετάρτη στη Βουλή, στην ημερήσιας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η Φώφη Γεννηματά για τη στρατηγική της χώρας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κάθε λόγο να ανεβάσει το θέμα της ασφάλειας, καθώς θα επιδιώξει να κερδίσει ένα κοινό, που ανήκει στη λεγόμενη «λαϊκή δεξιά» και το οποίο ζητεί από την πολιτεία πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση ομάδων, όπως ο «Ρουβίκωνας» ή θεμάτων, όπως το «άβατο των Εξαρχείων». Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα προνομιακό πεδίο, που μετά την τοποθέτηση Τσίπρα χθες, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να αναδείξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως και σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ να τοποθετηθεί για την επίθεση που έγινε στο κτίριο του ΣτΕ, κάτι το οποίο θεωρείται πρωτοφανές, με δεδομένο μάλιστα ότι εκείνη την ώρα οι ανώτατοι δικαστές ήταν σε διάσκεψη και συζητούσαν τον πολυσυζητημένο νόμο Κατρούγκαλου. Για τη ΝΔ , το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το ότι δεν υπήρξε (και πάλι ) καμία σύλληψη δείχνει την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες

Αν σου άρεσε κάνε