«Μάχη» εφ'όλης της ύλης στη Βουλή

«Μάχη» εφ'όλης της ύλης στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 08:09 Δημιουργία 23/05/18, 00:19
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Σε μια πρόβα τζενεράλε της αντιπαράθεσης που θα ακολουθηθεί στον δρόμο προς τις κάλπες, αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος.

Θεωρείται βέβαιο ότι η κοινοβουλευτική «μάχη» θα είναι εφ’όλης της ύλης, καθώς δεν θα εξαιρεθούν από τις ομιλίες των πολιτικών ηγετών τα πρόσφατα τραγικά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και στο ΣτΕ .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκτός από την οικονομία θα ανεβάσει ψηλά στη δική του ατζέντα και το ζήτημα της ασφάλειας κι αναμένεται να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι ανέχεται τη βία και πως όταν αυτή ξεφεύγει και πλησιάζει τα επικίνδυνα όρια, εκείνη καταφεύγει στις ύβρεις κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το στίγμα των προθέσεων του ο πρόεδρος της Ν το έδωσε χθες, με την παρέμβαση που έκανε για την επίθεση του Ρουβίκωνα κατά του κτιρίου του ΣτΕ. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό «να υπερβεί τον εαυτό του και να συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημιά προκαλεί στη χώρα». «Θα πρέπει να διασφαλίσει, όπως οφείλει» - συνέχισε ο ίδιος - «το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, την συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτό, άλλωστε αποτελεί απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξαρτήτως πολιτικής η ιδεολογικής τοποθέτησης».

Στο εσωτερικό της ΝΔ είναι διάχυτος, πάντως, ο εκνευρισμός , μετά την τακτική σκληρού ροκ, που ακολούθησε ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο, κατηγορώντας το κόμμα της Πειραιώς για υποκίνηση των προσδοκιών κατά του Γιάννη Μπουτάρη. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στον κ. Τσίπρα, θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι εκείνη, που έστειλε στη Δικαιοσύνη τα μέλη της Χρυσής Αυγής και συγκρίνοντας τη στάση των στελεχών του κόμματος, που τώρα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, με εκείνη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2010 - 2015.

Τέλος , ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επαναφέρει το αίτημά του για εκλογές , προβλέποντας ότι το αργότερο μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους θα έχει διεξαχθεί η αναμέτρηση. Και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, ερμηνεύει ως προεκλογικές τις κινήσεις του πρωθυπουργού, να πολώσει το πολιτικό κλίμα, καθώς επιδιώκει να συσπειρώσει - όσο μπορεί - την κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ .

Αν σου άρεσε κάνε