Κυρώσεις από τη Βουλή στον χρυσαυγίτη Λαγό για το επεισόδιο με τον Ξυδάκη

Κυρώσεις από τη Βουλή στον χρυσαυγίτη Λαγό για το επεισόδιο με τον Ξυδάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:43 Δημιουργία 24/05/18, 12:36

Μέτρα κατά του υπόδικου χρυσαυγίτη βουλευτή Γιάννη Λαγού για το επεισόδιο που είχε σημειωθεί προ εβδομάδων στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν είχε επικρατήσει μεγάλη ένταση μεταξύ του Λαγού και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη, ανακοίνωσε σήμερα η Βουλή.

Όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός 15 ημερών από τις συνεδριάσεις της Βουλής κατά του Λαγού, καθώς και η περικοπή του 1/2 της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης.

Το πειθαρχικό μέτρο επιβλήθηκε στον βουλευτή για ανάρμοστη συμπεριφορά με υβριστικές του αναφορές, και για δηλώσεις που καλλιεργούν το μίσος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής. Πριν από τη λήψη απόφασης, δόθηκαν στον βουλευτή 5 λεπτά προκειμένου να αναπτύξει τη θέση του. Ο χρυσαυγίτης Λαγός έκανε λόγο για επιλεκτική δημοκρατία, είπε ότι στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ακούστηκαν στην αίθουσα αναφορές σε βάρος του από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ν. Ξυδάκης, Χρ. Μαντάς, Χρ. Λάππας) για τις οποίες δεν κινήθηκε αντίστοιχη διαδικασία και κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σου άρεσε κάνε