Τακτική υπεκφυγής από Τόσκα καταγγέλλει η ΝΔ για το άβατο των Εξαρχείων

Τακτική υπεκφυγής από Τόσκα καταγγέλλει η ΝΔ για το άβατο των Εξαρχείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:41 Δημιουργία 24/05/18, 14:24

Ψηλά στην «γαλάζια» ατζέντα κρατούνται τα ζητήματα ανομίας, βίας και εγκληματικότητας, τα οποία ολοένα κι εντείνονται, με τη ΝΔ να ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει τα μέτρα της, μεταξύ άλλων, και για το άβατο των Εξαρχείων, όπου οι κάτοικοι καταγγέλλουν εικόνες... τριτοκοσμικής χώρας.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο αναπληρωτής τομεάρχης του κόμματος, Μάξιμος Χαρακόπουλος στρέφει τα «πυρά» του κατά του Νίκου Τόσκα για την έξαρση των παραπάνω φαινομένων, κάνοντας λόγο για «τεράστιες ευθύνες».

Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος, «ο κ. Τόσκας για τρίτη συνεχόμενη Πέμπτη εφευρίσκει προφάσεις για να μην προσέλθει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει η Ν.Δ. σχετικά με τις καταγγελίες των κατοίκων των Εξαρχείων για την έξαρση των φαινομένων ανομίας στην περιοχή τους».

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η θέση του είναι ιδιαίτερα δύσκολη, μετά και την απαράδεκτη απόπειρά του να δικαιολογήσει τον Ρουβίκωνα, την ώρα που μέλη του εισβάλλουν στο ΣτΕ, με στόχο να εκφοβίσουν τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, και απειλούν ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, να γνωρίζει ότι θα επιμένουμε μέχρι να λάβουμε πειστικές απαντήσεις» επισημαίνει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος επιστρέφει τα «βέλη» στην κυβέρνηση, η οποία κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για συμμετοχή στα περιστατικά βίας, με φόντο την άγρια επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, έχουν αποδεδειγμένα θέσει σε αμφισβήτηση την τήρηση του νόμου και της τάξης. Αντί, λοιπόν, να καταφεύγουν σε αήθεις κατηγορίες εναντίον της Νέας Δημοκρατίας ότι δήθεν βρίσκεται πίσω από εκδηλώσεις βίας, όπως εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ας σταματήσουν να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες και ας φροντίσουν, επιτέλους, να αποκαταστήσουν άμεσα τον νόμο και την τάξη στη χώρα».

Αν σου άρεσε κάνε