Κουβέλης: Άγνωστο το πότε θα γυρίσουν οι 2 στρατιωτικοί

Κουβέλης: Άγνωστο το πότε θα γυρίσουν οι 2 στρατιωτικοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:45 Δημιουργία 24/05/18, 14:27

Την αδυναμία της κυβέρνησης να επέμβει στο ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας προχώρησε εκ νέου ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κράτηση των δύο Ελλήνων έχει ενταχθεί σε μια «εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική του Ταγίπ Ερντογάν εν όψει των εκλογών».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα σταματήσει, αφού εκείνο που επιδιώκει είναι να εξασφαλίσει με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα να βρεθεί η Τουρκία παρούσα στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ». Ο κ. Κουβέλης, αφού περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την υπόθεση της κράτησης του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, περιέγραψε τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Είπε συγκεκριμένα πως η χώρα μας δεν σταμάτησε να αναδεικνύει το θέμα, ασκεί πιέσεις σε θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΝΑΤΟ αλλά και της Αμερικής, την στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνεχίσει από την πλευρά του τις πιέσεις.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κουβέλης επιχείρησε να αναδείξει τις διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία σε ότι αφορά τουλάχιστον την απονομή δικαιοσύνης. «Δεν αποκαλύπτω κάποιος μυστικό, αλλά όλοι γίναμε κοινωνοί δηλώσεων του Τ. Ερντογάν ότι θα μπορούσε να κάνει βήματα η τουρκική δικαιοσύνη, να ρυθμιστεί το θέμα αν η Ελλάδα έμπαινε στην λογική ανταλλαγής με τους τούρκους στρατιωτικούς που έτυχαν χορήγησης ασύλου».

Υπενθύμισε, δε, ότι πρόσφατα η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη άφησε ελεύθερους τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στην Κυλλήνη αλλά και το δημοτικό υπάλληλου που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου.

Αν σου άρεσε κάνε