Τζανακόπουλος: Τα υπερπλεονάσματα είναι αποτέλεσμα καλής λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 13:42 Δημιουργία 25/05/18, 13:36

Τη δική του εκδοχή για τα «φουσκωμένα» πλεονάσματα παρουσίασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η υπεραπόδοση «δεν συνδέεται με τη φορολογία αλλά με τα πολύ θετικά στοιχεία του ΕΦΚΑ και την καλύτερη λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος».

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τους στόχους των πλεονασμάτων μέχρι εκεί, όπου ήταν εφικτό, υπό την επισήμανση, μάλιστα, πως η Αριστερά διαπραγματεύτηκε πολύ «σκληρά» για το ζήτημα αυτό.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «λέμε ότι σεβόμαστε τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα».

Επανέλαβε, στο μεταξύ, ότι «καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν υπάρχει προληπτική γραμμή στήριξης και δεν υπάρει μνημόνιο».

Στέλνοντας μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά, που ζητεί εκλογές εδώ και τώρα, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι «πιθανή συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ θα ήταν καταστροφική για τη χώρα αλλά και για το Κίνημα Αλλαγής. Από εκεί και πέρα η ίδια θα επιλέξει τους συμμάχους της».

Όσον αφορά τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, σημείωσε ότι «η συγκυβέρνηση είναι αρραγής,είναι συμπαγής και συνεχίζει στη βάση της πολιτικής συμφωνίας που υπεγράφη πριν 3,5 χρόνια». «Η συγκυβέρνηση θα ολοκληρώσει τον κύκλο της» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι για το Σκοπιανό ο κ. Κάμμενος είχε από την αρχή τις επιφυλάξεις του. Ειδικά για το θέμα αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι «υπάρχουν πολιτικές και τεχνικές προυποθέσεις για συμφωνία».

Ερωτηθείς για την υπόθεση των οχτώ Τούρκων αξιωματικών χαρακτήρισε «λογικό να υπάρχει μια αντίδραση από την πλευρά της Τουρκίας» εξηγώντας ότι «και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών αλλά και στο θέμα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία έχει αποφασίσει να λειτουργήσει όχι με όρους δικαιοκρατικούς αλλά με όρους πολιτικούς. Νομίζω ότι είναι λάθος και θα οδηγήσει σε απομόνωση της Τουρκίας σε επίπεδο διεθνών σχέσεων».

«Έχουμε την ελπίδα μετά τις εκλογές να αλλάξει γραμμή η νέα τουρκική κυβέρνηση. Έχει αποφασίσει να το χρησιμοποιήσει, να το αξιοποιήσει με πολιτικούς όρους το θέμα» κατέληξε για το θέμα αυτό ο κ. Τζανακόπουλος.

Αν σου άρεσε κάνε