Παραδοχή Σταθάκη για αδυναμία μείωσης των φόρων στα καύσιμα

Παραδοχή Σταθάκη για αδυναμία μείωσης των φόρων στα καύσιμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:55 Δημιουργία 28/05/18, 10:32

Με το «τυράκι» του επιδόματος στέγασης και το αφήγημα της «επαναδιαπραγμάτευσης των περικοπών στις συντάξεις» επιχείρησε ο Γιώργος Σταθάκης να χρυσώσει το χάπι για την αδυναμία της κυβέρνησης να μειώσει τους υψηλούς φόρους στα καύσιμα, την ώρα που η τιμή της βενζίνης «καίει» και οι πρατηριούχοι χτυπούν «καμπανάκι» για εκρηκτική άνοδο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ενέργειας σήκωσε τα χέρια… ψηλά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μειώσουμε τους φόρους» και τονίζοντας στη συνέχεια ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά, όπως το επίδομα στέγασης.

Αναφερόμενος στη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστώ, ο ίδιος δήλωσε πως δεν συνιστά «συμπληρωματικό μνημόνιο», αλλά αφορά μεταρρυθμίσεις, που χρονικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018.

Σύμφωνα δε με τον κ. Σταθάκη, η κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί», διότι όπως ο ίδιος επεσήμανε «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο και έχουμε “αέρα” για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Αν σου άρεσε κάνε