Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά

Βορίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 11:23 Δημιουργία 28/05/18, 11:21

«Οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν ακραίες και καταδικάστηκαν από τη ΝΔ» δηλώνει, στη συνέντευξή του, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζοντας ότι «προφανώς επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης γιατί δεν τους άρεσαν οι δηλώσεις και η στάση που έχει κρατήσει».

Όπως τονίζει ο ίδιος, «σε πάρα πολλούς δεν αρέσουν οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτοί, οι πάρα πολλοί, δεν του επιτέθηκαν και δεν είναι ακροδεξιοί, είναι ένθερμοι πατριώτες».

Ο κ. Βορίδης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ταυτίζει τη φιλοπατρία με την άκρα Δεξιά και εκμεταλλεύεται αξιοκατάκριτα περιστατικά για να βαρύνει τη διαίρεση».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, θεωρεί «πολιτικά ασήμαντη» τη συζήτηση περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια», καθώς σημειώνει ότι «η λήξη του μνημονιακού προγράμματος δεν συνοδεύεται από τη δημοσιονομική αυτονομία που ευαγγελίζεται».

Σχετικά με τη μείωση των συντάξεων, ο κ. Βορίδης εκτιμά ότι «η κυβέρνηση μας έχει δέσει χειροπόδαρα στο συγκεκριμένο θέμα» και ερωτηθείς τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση δηλώνει: «θα κάνουμε, ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε το εισόδημα όλων των πολιτών».

Κατά τα λοιπά, ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρεί «πιθανές τις εκλογές εντός του 2018» και μιλώντας για την πιθανότητα διπλών εκλογών τον Οκτώβριο του 2019 (αυτοδιοικητικές και εθνικές) αναφέρεται σε ζητήματα συνταγματικότητας που θα εγερθούν, όπως λέει, από τη μετακίνηση της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο θέμα της κατάτμησης της Β΄ Αθήνας υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί την πρόταση της ΝΔ για ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού γιατί, όπως λέει, «οι συσχετισμοί στους απόδημους Έλληνες δεν τους ευνοούν και δεν θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ψηφίζουν» ενώ επαναλαμβάνει τη θέση ότι η απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση «θα την διαλύσει».

Αν σου άρεσε κάνε