Ντιμιτρόφ: Εφικτή η λύση μέχρι τη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου

Ντιμιτρόφ: Εφικτή η λύση μέχρι τη Σύνοδο της 28ης Ιουνίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:41 Δημιουργία 28/05/18, 11:47

Ως «εφικτό» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 28 Ιουνίου, ο Νικολά Ντιμιτρόφ, εξερχόμενος από τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το όνομα βρίσκονται στο «τελικό στάδιο».

Ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι το βράδυ της περασμένης Κυριακής είχε μια «καλή συνάντηση» με τον Νίκο Κοτζιά, σημειώνοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο με νομικούς εμπειρογνώμονες και των δύο χωρών.

Μάλιστα, ο Ντιμιτρόφ εκτίμησε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας και της πΓΔΜ.

Σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα με τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, ο Ντιμιτρόφ είπε ότι τους ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων, για τις προσπάθειες που γίνονται και σε «διμερές» επίπεδο για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, καθώς και πόσο σημαντική θα ήταν η επίλυση αυτού του θέματος για όλη την περιοχή των Βαλκανίων.

Παράλληλα, ο ίδιος ενημέρωσε τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις, που γίνονται στη χώρα του, αναφορικά με το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Αν σου άρεσε κάνε