Κοτζιάς: Εμείς τελειώσαμε, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ το Σκοπιανό

Κοτζιάς: Εμείς τελειώσαμε, μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ το Σκοπιανό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:29 Δημιουργία 28/05/18, 14:20

Σε επίπεδο κορυφής και σε απευθείας διάλογο μεταξύ των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ εισέρχονται οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, όπως ανέφερε και ο υπουργών Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε σχετική δήλωση του από τις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ανέφερε πως «οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους πρωθυπουργούς των δύο κρατών».

«Σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών -τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν», συνέχισε ο κ. Κοτζιάς.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών «μόλις τελειώσουν και αυτοί, και αφού θα έχουν διαλευκανθεί τα τεχνικά και νομικά ζητήματα, τα κείμενα που έχουν φτιαχτεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, θα δοθούν στους δύο πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα μιλήσουν μεταξύ τους και θα καταλήξουν στην οριστική συμφωνία».

Την ικανοποίησή της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Αν σου άρεσε κάνε