Προαπατούμενα και μεσοπρόθεσμο σε ένα νόμο στη Βουλή

Προαπατούμενα και μεσοπρόθεσμο σε ένα νόμο στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 16:05 Δημιουργία 29/05/18, 15:46

Η 14η Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, θα είναι η «μητέρα των μαχών» για την κυβέρνηση στη Βουλή, καθώς τότε αναμένεται η ψηφοφορία στην Ολομέλεια τόσο για τα προαπαιτούμενα όσο και για το μεσοπρόθεσμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η δ' αξιολόγηση με τους δανειστές.

Όπως δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιλέχθηκε η διαδικασία του επείγοντος, καθώς μέχρι τις 14 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ψηφιστεί όλο το πακέτο, το οποίο και θα περιληφθεί σε ένα νόμο.

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, αλλά και τα άλλα δύο «καυτά» νομοσχέδια, ο «Κλεισθένης» και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας, ο κ. Βούτσης υποστήριξε ότι θα «φτάσουν» στη Βουλή πριν από τις 16 Ιουλίου, όταν και θα ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα.

Αυτό, καθώς ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο σοβαρά νομοσχέδια να εισαχθούν στα θερινά τμήματα.

«Αλλαγές βουλευτών, κ.λ.π., δεν έχουν καμία βάση», τόνισε στο μεταξύ ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας πως «ό,τι θεωρείται σοβαρό θα έρθει μέχρι τις 15 Ιουλίου ή μετά τον Οκτώβριο». Να σημειωθεί ότι τα θερινά τμήματα θα διαρκέσουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή θα πραγματοποιηθούν τρία τμήματα διάρκειας 20 ημερών.

Παράλληλα, ο κ. Βούτσης -μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες- εκτίμησε ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν το 2018, από τη στιγμή που δεν έχει εκκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση. «Χρειάζεται τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί η αναθεώρηση. Άρα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί μέσα στο 2018», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Αν σου άρεσε κάνε