Θέμα μη ευπρεπούς ενδυμασίας βουλευτών έθεσε ο Λοβέρδος

Θέμα μη ευπρεπούς ενδυμασίας βουλευτών έθεσε ο Λοβέρδος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:02 Δημιουργία 29/05/18, 16:58

Την παραβίαση του κανονισμού της Βουλής (άρθρο 75) από βουλευτές που δεν εμφανίζονται ευπρεπώς ενδεδυμένοι στις συνεδριάσεις επισήμανε την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, ζήτησε το λόγο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για να επισημάνει ότι στη σημερινή συνεδρίαση υπήρξαν δύο παραδείγματα στην αίθουσα που «ξεχειλίζουν το ποτήρι» και να υπογραμμίσει ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζονται βουλευτές «με περιβολή που παραπέμπει σε παραλία».

Σύμφωνα με το άρθρο 75 του κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές οφείλουν να εμφανίζονται και να συμπεριφέρονται με τρόπο που να ανταποκρίνεται προς τη σοβαρότητα ταυ επιτελούμενου έργου. Επίσης οφείλουν να αποφεύγουν ενέργειες που παρενοχλούν την άνετη διεξαγωγή των εργασιών και να συμβάλλουν καθένας ατομικά στην ευπρεπή εμφάνιση της Boυλής.

Με τις παρατηρήσεις του κ. Λοβέρδου συμφώνησε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης που σημείωσε ότι το συγκεκριμένο άρθρο του κανονισμού δυστυχώς είναι ασαφές και ενδεχομένως θα πρέπει να υπάρξει η διόρθωσή του. Ζήτησε, δε, από τον βουλευτή της ΔΗΣΥ να φέρει το θέμα στην διάσκεψη των προέδρων.

Αν σου άρεσε κάνε