Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ, επανέλαβε η Γεννηματά

Το 4ο μνημόνιο είναι εδώ, επανέλαβε η Γεννηματά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 18:03 Δημιουργία 31/05/18, 17:58

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική που ακολουθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά η Φώφη Γεννηματά, με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να τονίζει την Πέμπτη από το Συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας πως «το 4ο μνημόνιο είναι εδώ».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «ουσιαστικά το 4ο Μνημόνιο είναι εδώ:

  • Έχουμε Υποχρέωση για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για 5 χρόνια που αποτελούν θηλιά στον λαιμό της χώρας. Γιατί οι στόχοι αυτοί αν δεν αλλάξουν οδηγούν σε "μονιμοποίηση" των εξοντωτικών φόρων και εισφορών, σε συνέχιση των περικοπών στο Κοινωνικό Κράτος, σε δραστικές μειώσεις στις δημόσιες και Κοινωνικές δαπάνες.
  • Έχουμε δεσμεύσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ το 2018 και είναι ιδιαίτερα επώδυνες. Μειώσεις των συντάξεων και του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, πλήρης κατάργηση του ΕΚΑΣ, πλειστηριασμοί, δυσμενείς όρους για τα εργασιακά, μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ.
  • Εκχώρηση του Εθνικού Πλούτου, στο ελεγχόμενο από την τρόικα Υπερταμείο για 99 χρόνια. Με δυνατότητα άμεσων παρεμβάσεων για τον έλεγχο των Διοικήσεων Δημόσιων Οργανισμών.
  • Αφελληνισμό και παράδοση του τραπεζικού συστήματος στον ξένο έλεγχο. Με ιδιαίτερα δυσμενή αποτελέσματα για την χρηματοδότηση της οικονομίας, την αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού, την διαχείριση των κόκκινων δανείων».

Επιπλέον η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε το αίτημά της για άμεσες εκλογές, τώρα, πριν να είναι αργά. «Πριν οι νέες δεσμεύσεις μας οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα».

Όπως είπε, «οι συζητήσεις για τη μελλοντική πορεία της χώρας γίνονται σε μια στιγμή που τα σύννεφα πάνω από την παγκόσμια οικονομία πυκνώνουν, η πολιτική αστάθεια διεθνώς ενισχύεται, ενώ οι αβεβαιότητες αυξάνονται όπως μας δείχνουν τα παραδείγματα σε δύο γειτονικές μας οικονομίες: την Τουρκία και την Ιταλία».

«Όσο διαφορετικές χώρες και να είναι, η αβεβαιότητα που προκαλούν μας επηρεάζει, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη φάση που πλησιάζουμε στην λήξη του Τρίτου προγράμματος και θα πρέπει σταδιακά να δανειζόμαστε από διεθνείς αγορές», υπογράμμισε.

Αν σου άρεσε κάνε