Σκληρό «ροκ» για τις... selfies του Καμμένου στο Μονακό

Σκληρό «ροκ» για τις... selfies του Καμμένου στο Μονακό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 07:15 Δημιουργία 01/06/18, 07:05
Αρθρογράφος: Γιάννης Σαραντάκος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

Η εκτός πολιτικών ορίων σύγκρουση του Πάνου Καμμένου με τους βουλευτές της ΝΔ, που έφεραν στο προσκήνιο το θέμα του ταξιδιού του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο Μονακό και τις selfies, που ο ίδιος έβγαλε με τον πρίγκιπα Αλβέρτο, δεν είναι τίποτε άλλο από μια... πρόγευση της αντιπαράθεσης, που ολοένα και θα εντείνεται στο δρόμο προς τις κάλπες.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι η πολιτική συμπεριφορά του κ. Καμμένου, ο οποίος μετά το χρυσό ταξίδι στο Λονδίνο, επέλεξε να εμφανιστεί και στο Μονακό, επικαλούμενος πρόσκληση αρχηγού κράτους, εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνον τον ίδιο αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι και πάλι υποχρεωμένος να τον καλύψει.

Για το λόγο αυτό ελήφθη η απόφαση να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, ενώ έχει δοθεί εντολή σε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συντηρήσουν το θέμα, θέτοντας ερωτήματα και αναδεικνύοντας τις διαφορές σε επίπεδο πολιτικής συμπεριφοράς μεταξύ των κυβερνώντων και της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρεί τον υπουργό Άμυνας, ως τον "πιο αδύναμο κρίκο" της κυβέρνησης, επειδή:

  1. Υπάρχει ακόμη ανοιχτό το θέμα της απόπειρας πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία (υπενθυμίζεται ότι είναι έτοιμη η πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία δεν έχει κατατεθεί ακόμη)
  2. Εξακολουθεί να πλήττει την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Καμμένο η συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία
  3. Εξακολουθεί να επικρέμαται ως απειλή για την συνοχή της κυβέρνησης το Σκοπιανό, με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας έχει συμφωνήσει στη χρήση του όρου "Μακεδονία", ενώ οι ΑΝΕΛ επιμένουν ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξουν μία τέτοια λύση
  4. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων των κυβερνητικών κομμάτων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι, που πιστεύουν ότι με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος ολοκληρώνεται η συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η ΝΔ θα συνεχίσει να επιτίθεται στον κ. Καμμένος, αναδεικνύοντας θέματα που αφορούν τη σχέση προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων, αλλά και τη συνολική στάση και συμπεριφορά του. Άλλωστε, δεν είναι αδιάφορο για τους επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,το γεγονός ότι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ αυτοπροσδιορίζονται στην πλειονότητα τους ως «δεξιοί» .

Αν σου άρεσε κάνε