Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή

Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 09:52 Δημιουργία 01/06/18, 09:49

Υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή, όταν θα έρθει προς ψήφιση η συμφωνία για το ονοματολογικό, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του «Ε».

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή και, όταν θα υπάρξει, θα ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις και τον ελληνικό λαό, για να ακολουθήσει μια ευρεία και διεξοδική συζήτηση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί με καθαρότητα υπέρ μιας λύσης, με βάση τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η χώρα και όχι «να προσπαθεί να ψαρέψει σε θολά νερά», τονίζοντας ότι επέλεξε να συμμαχήσει με το ακροδεξιό τμήμα της ΝΔ, στο οποίο, όπως είπε, είναι εγκλωβισμένος.

Επανέλαβε ότι «μέχρι να συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» και τόνισε, για μία ακόμα φορά, ότι οι προϋποθέσεις για την εξεύρεση λύσης είναι το erga omnes και η συνταγματική αναθεώρηση».

Ερωτηθείς για τη στάση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης» και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής και συμπαγής.

Εξάλλου, σχετικά με τις φοροελαφρύνσεις, στις οποίες αναφέρθηκε χθες ο πρωθυπουργός, είπε ότι ο στόχος είναι απολύτως εφικτός, καθώς υπάρχει διαρκής υπεραπόδοση, ενώ για την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε ότι δεν έχει σχέση με το πλεόνασμα και είναι ένα θέμα που δεν έχει υποστεί καμία κριτική από τους δανειστές.

Αν σου άρεσε κάνε