Νέα επίθεση της ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης

Νέα επίθεση της ΚΕΔΕ κατά της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:31 Δημιουργία 02/06/18, 17:25

Πυρά κατά του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εξαπολύει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και τον καλεί να «ασχοληθεί επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και να δώσει λύσεις».

Σε μία σκληρή ανακοίνωσή η ΚΕΔΕ καλεί τον υπουργό «να αφήσει έστω και για πέντε μέρες την ασφάλεια του Υπουργικού του γραφείου , με τους δεκάδες υπαλλήλους, συμβούλους και παρασυμβούλους, και να "πεταχτεί" μέχρι το Μεγανήσι, για να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου, με τα εμπόδια που βάζει στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που του ζητούμε να αλλάξει».

«Είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα αντέξει ούτε αυτές τις πέντε μέρες» τονίζει η ΚΕΔΕ, προσθέτοντας ότι ο περιβόητος «Κλεισθένης Ι» «δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια τρύπα στο νερό, μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των Δήμων και της Αυτοδιοίκησης».

«Κύριε Σκουρλέτη , η αυτοδιοίκηση και κυρίως οι μικροί ορεινοί και νησιωτικοί δήμοι της χώρας μας χρειάζονται πρώτα από όλα πολιτική που να υπηρετεί την απλή λογική, κι όχι την απλή αναλογική» αναφέρει η Ένωση.

Καλεί, τέλος, τον υπουργό να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα του Δήμου Μεγανησίου, προειδοποιώντας πως «αλλιώς θα είστε προσωπικά υπόλογος , τόσο απέναντι στους κατοίκους του όσο και στους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής, στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου».

Αν σου άρεσε κάνε