Σπυράκη για Σκοπιανό: Διαπραγματεύονται χωρίς τη στήριξη της Βουλής

Σπυράκη για Σκοπιανό: Διαπραγματεύονται χωρίς τη στήριξη της Βουλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:43 Δημιουργία 04/06/18, 14:37

Τα πυρά της κατά της κυβέρνησης για το θέμα του Σκοπιανού έστρεψε εκ νέου η Μαρία Σπυράκη τη Δευτέρα, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για παρασκηνιακές επαφές με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του ονοματολογικού.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κ. Σπυράκη τόνισε πως «ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματεύεται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο μια συμφωνία με την ΠΓΔΜ, χωρίς ο ίδιος να έχει τη στήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στην οποία βασίζεται η κυβέρνησή του».

«Ως τι διαπραγματεύεται ο Α. Τσίπρας; Ως τι διαπραγματεύεται ο κ. Κοτζιάς; Ο κ. Κοτζιάς διαπραγματεύεται ως υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία δεν έχει τη στήριξη όλων των βουλευτών που της δίνουν τη δυνατότητα να είναι κυβέρνηση. Προς το παρόν αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών διαπραγματεύονται ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους και όχι ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης», σημείωσε.

Επεσήμανε, δε, πως η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να καταθέσει προκαταβολικά τα όπλα προκειμένου να πάρει μια υποσχετική για μελλοντική συμμόρφωση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. είπε επιπλέον πως θα ήταν πιο αποτελεσματικό να υπάρξει πρώτα συναίνεση στο εσωτερικό και μετά να αρχίσει η διαπραγμάτευση.

Αν σου άρεσε κάνε