Πως απαντά ο Γαβρόγλου στις κατηγορίες για «κατάργηση της αξιολόγησης»

Πως απαντά ο Γαβρόγλου στις κατηγορίες για «κατάργηση της αξιολόγησης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:00 Δημιουργία 04/06/18, 16:53

Σε μια προσπάθεια για να διασκεδάσει τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών προχώρησε τη Δευτέρα ο Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε την κατάργηση του Προεδρικού Δατάγματος 152 που συνέδεε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με απολύσεις του κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.

«Ναι καταργούμε το Προεδρικό Διάταγμα του 152 και το καταργούμε αμετάκλητα» ανακοίνωσε ο κ. Γαβρόγλου στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής απαντώντας στην αντιπολίτευση που καταγγέλλει «κατάργηση της αξιολόγησης».

«Αξιολόγηση που ταυτίζεται με διαδικασίες απόλυσης είναι κάτι υπονομευτικό της δημοκρατίας» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε: «σεβόμαστε τους εκπαιδευτικούς και τη δουλειά τους». «Πρέπει να αρχίζουν οι εκπαιδευτικοί να λειτουργούν χωρίς τέτοια πράγματα να επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους» διευκρίνισε και κάλεσε όλα τα κόμματα να καταψηφίσουν την κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος 152. «Να γλιτώσουμε από ένα παρελθόν και όχι να επανέλθει» είπε.

Αν σου άρεσε κάνε