Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα και νέο αίτημα για κάλπες

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη κατά Τσίπρα και νέο αίτημα για κάλπες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:44 Δημιουργία 05/06/18, 13:45

Ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Εδώ και δυο χρόνια έχουμε ζητήσει εκλογές. Αυτό το αίτημα δικαιώνεται κάθε ώρα που περνά», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα επίμαχα «μέτωπα» της Οικονομίας και του Σκοπιανού.

«Ως τί διαπραγματεύεται ο Τσίπρας στο Σκοπιανό;»

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση αναθεώρησε τη θέση της μετά από την ισχυρή παρέμβαση της ΝΔ και αποδέχτηκε την ανάγκη συνταγματικής αλλαγής και το erga omnes».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, η ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν» μπήκε στο συρτάρι, μετά την ισχυρή αντίδραση της αντιπολίτευσης αυτό μπήκε στο συρτάρι.«Ο κ. Τσίπρας παραμένει επικίνδυνος», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για τον Νίκο Κοτζιά είπε «ότι δείχνει να υπερασπίζεται επιχειρήματα της άλλης πλευράς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι διέκρινε μια αγωνία να βρεθεί λύση, για να εξυπηρετηθούν διεθνείς σκοπιμότητες, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να διεκδικήσει λύση.

«Ως τι διαπραγματεύεται ο Αλ. Τσίπρας; Ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ή επικεφαλής κυβέρνησης που έχει την στήριξη όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας;», διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι η ΝΔ θέλει ενιαία λύση με αλλαγή συντάγματος, αφαίρεση αλυτρωτικών στοιχείων και μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. «Μακεδονική γλώσσα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή», συμπλήρωσε.

«Να δώσει εξηγήσεις για τις υποσχέσεις περί έκδοσης των 8»

Για το ζήτημα των «οχτώ», ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να σιωπά απέναντι στους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την έκδοσή τους. «Ήρθε η ώρα να απαντήσει ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό», πρόσθεσε.

Η βία... στο «ζύγι»

Για την έξαρση της ανομίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα στο ζήτημα της βίας.

«Εμείς καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται, χωρίς αστερίσκους», σημείωσε. Καταλόγισε επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ πως «ζυγίζει τη βία ανάλογα με το εάν οι δράστες πετούν γιαούρτια ή πετούν μολότοφ», καθώς και ότι «με έναν ύπουλο τρόπο αθωώνει την τρομοκρατία».

«Ευθύνη του Τσίπρα να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές»

Περνώντας στις εξελίξεις γύρω από το «πόκερ» με τους δανειστές, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου συνιστά ένα τέταρτο μνημόνιο. «Η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς πολύ αυξημένης εποπτείας και ενώ η ευρωζώνη μπαίνει σε νέο κύκλο αστάθειας», τόνισε.

«Τρία χρόνια τώρα η χώρα έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού της. Αν αυτό είχε συμβεί, θα μπορούσαμε να βγούμε εύκολα στις διεθνείς αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι το βασικό πρόβλημα της χώρας είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης .

«Η Ελλάδα αντί να συγκλίνει με την Ευρώπη, απέκλεινε και τώρα φτάνουμε στο τέλος του προγράμματος, ενώ το ζήτημα του χρέους δεν έχει λυθεί, κάτι που δημιουργεί ανασφάλεια», συμπλήρωσε.

Δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος θα δίνει τον προσωπικό αγώνα στην ΕΕ, για να πετύχει η Ελλάδα την καλύτερη δυνατή λύση στο θέμα. «Ήρθε η ώρα η δέσμευση των ευρωπαίων να γίνει πράξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα να εξασφαλίσει την πρόσβαση στις αγορές, με ικανοποιητικά επιτόκι, ζητώντας να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα κονδύλια του τρίτου προγράμματος.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι θεατής σε μια διαπραγμάτευση μεταξύ των δανειστών, στην οποία δεν έχει λόγο.

Αν σου άρεσε κάνε