Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα

Ζάεφ: Θέμα ημερών το τηλεφώνημα με τον Τσίπρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 15:13 Δημιουργία 05/06/18, 14:38

Θέμα ημερών είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του Ζόραν Ζάεφ με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την οποία θα συμφωνηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για το Σκοπιανό, όπως δήλωσε την Τρίτη ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας - Σκοπίων για το ονοματολογικό, ο Σοσιαλδημοκράτης Ζάεφ ανέφερε «ας μη βιαζόμαστε με τις λεπτομέρειες. Είναι ένα θέμα ημερών (η επικοινωνία με τον Τσίπρα). Μόλις μιλήσω με τον Έλληνα ομόλογο μου, θα ενημερώσουμε και τους πολίτες».

Ο ίδιος ο Ζάεφ πρόσθεσε πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων φτάνει προς το τέλος της, σημειώνοντας η ολοκλήρωση των συζητήσεων θα είναι επιτυχημένη.

Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά media, ο ίδιος επανέλαβε ότι τον τελικό λόγο για το θέμα θα έχουν οι πολίτες μέσω δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, βουλευτής του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, ο Αρτάν Γκρούμπι,υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Γκρούμπι σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι που, όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι «στο τραπέζι βρίσκονται τα ονόματα που πρότεινε ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και κάποιες άλλες δημιουργικές προτάσεις, όπως «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Κρουσόβου», «Δημοκρατία Σύγχρονης Μακεδονίας» και «Δημοκρατία Ευρωπαϊκής Μακεδονίας».

Αν σου άρεσε κάνε