Προεκλογικό «παραλήρημα» Ερντογάν κατά Ελλάδας και οίκων αξιολόγησης

Προεκλογικό «παραλήρημα» Ερντογάν κατά Ελλάδας και οίκων αξιολόγησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 12:16 Δημιουργία 07/06/18, 12:13

Μόλις 17 ημέρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση στις κάλπες, ο Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την προκλητική «ρητορική», αναφερόμενος στην Ελλάδα.

Σε προεκλογική του ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος επιδόθηκε σε νέο παραλήρημα κατά των οίκων αξιολόγησης, οι οποίοι έχουν στείλει την οικονομία της χώρας στα «σκουπίδια», με την τουρκική λίρα μάλιστα να σημειώνει μία τρελή κούρσα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της κάλπης.

Εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά των οίκων αξιολόγησης, ο Ερντογάν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «τελειωμένη».

«Οι γείτονες μας, η Ελλάδα, έχει χρεοκοπήσει, τελειώσει, αλλά (οι οίκοι αξιολόγησης) την αναβάθμισαν τέσσερις φορές. Αυτοί (οι Έλληνες) έχουν βυθιστεί, καταρρεύσει, μπορείτε να τους σώσετε με το να τους αναβαθμίζετε; Κοιτάξτε τους δρόμους τους και δείτε πόσο (χάλια) είναι σήμερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο... «σουλτάνος».

«Η Τουρκία έχει γίνει παγκόσμιο παράδειγμα, ένας θρύλος παγκοσμίως με την οικονομική της επίδοση τα τελευταία 16 χρόνια», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική κατά των οίκων αξιολόγησης για σχόλια που περισσότερο «τροφοδοτούν την αρνητική ατμόσφαιρα κατά της χώρας» παρά αξιολογούν την οικονομική ανάπτυξη.

«Η Τουρκία έχει μία καλύτερη εικόνα, όχι μόνο συγκρινόμενη με τις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και με τις ανεπτυγμένες», σημείωσε και συμπλήρωσε: «δεκαέξι χρόνια πριν, οι Τούρκοι πολίτες είχαν το ένα τρίτο του εισοδήματος των χωρών της ΕΕ, αλλά σήμερα έχουν τα δύο τρίτα. Στόχος μας είναι να γίνει ισότιμο και ακόμη και να το ξεπεράσουμε μέχρι το 2023».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anatolu, ο Ερντογάν απηύθυνε εκ νέου έκκληση για μετατροπή του συναλλάγματος που έχουν «κάτω από τα μαξιλάρια» σε τουρκικές λίρες και «κατάθεση του στις τράπεζες για να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της χώρας μας όλοι μαζί».

Αν σου άρεσε κάνε