Σε επιφυλακή θέτει η Άγκυρα τα πλοία της στο Αιγαίο

Σε επιφυλακή θέτει η Άγκυρα τα πλοία της στο Αιγαίο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 14:00 Δημιουργία 07/06/18, 13:41

Σήμα SOS για «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο εκπέμπουν πληροφορίες του πρακτορείου Ανατολή ότι η Τουρκία λαμβάνει μέτρα επιφυλακής στην περιοχή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο, η Άγκυρα διέταξε να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή σε επιφυλακή μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και ομάδα κομάντο της μονάδας υποβρύχιων καταστροφών.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αμφισβήτησε τα ελληνικά σύνορα στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι απάντησε στις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος την περασμένη Δευτέρα σημείωνε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως «περιοχές που περιλαμβάνονται στο "Δίκτυο NATURA 2000", ασχέτως της έκτασης που καταλαμβάνουν ή του αν είναι κατοικήσιμες ή όχι, βρίσκονται εντός των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Τούρκος αξιωματούχος είπε σε σχετική ανακοίνωση πως «αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν καμία νομική ισχύ. Περισσότερο, (οι δηλώσεις) φανερώνουν πως η Ελλάδα επιλέγει να αξιοποιήσει ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το "Natura 2000" για να εξυπηρετήσει τους πολιτικούς της σκοπούς».

«Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία προσπάθεια από την Ελλάδα για τους γεωγραφικούς σχηματισμούς στο Αιγαίο, των οποίων του νομικό καθεστώς είναι υπό αμφισβήτηση. Ανανεώνουμε τις προειδοποιήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μη γίνεται εργαλείο στις πολιτικές βλέψεις της Ελλάδας», επεσήμανε ο ίδιος.

Αν σου άρεσε κάνε