Νετανιάχου σε Μητσοτάκη: «Ελλάδα και Ισραήλ έρχονται ολοένα και πιο κοντά»

Νετανιάχου σε Μητσοτάκη: «Ελλάδα και Ισραήλ έρχονται ολοένα και πιο κοντά»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ UPD 17:14 Δημιουργία 11/06/18, 16:13

Πάνω από μια ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ιερουσαλήμ.

Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα διμερή θέματα, καθώς και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος της νοτιοανατολικής Ευρώπης. «Ελλάδα και Ισραήλ έρχονται ολοένα και πιο κοντά», είπε ο Ισραηλινός ηγέτης στον πρόεδρο της ΝΔ.

Συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια.

Ακόμη, υπογράμμισαν το αμοιβαίο ενδιαφέρον που υπάρχει για την κατασκευή του αγωγού EastMed, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε και στη σημαντική συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εμβάθυνση των σχέσεων Ελλάδος και Ισραήλ.

Επιπλέον, συζήτησαν για περιφερειακά ζητήματα και συγκεκριμένα για τις εξελίξεις που αφορούν το Ιράν και την πορεία της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ύστερα και από την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από αυτήν. Επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή, ενώ υπήρξε αναφορά και στους κινδύνους που απορρέουν από την άνοδο του ισλαμικού εξτρεμισμού.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ για τις εξελίξεις στο σκοπιανό, αλλά και για την αδικαιολόγητη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές για πάνω από 100 ημέρες.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη γίνεται για να παραστεί στο Global Forum, όπου θα τιμηθεί η σημαντική προσφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος- Ισραήλ

Αν σου άρεσε κάνε